Ersoy Bağlıkaya’nın elini zayıflatmak için mi yasayı bekletiyor?
Türkiye Turizm Geliştirme ve Tanıtım Ajansı resmi kuruluşunu ilan etti. Yapılan ilk toplantı sonrası kurumun kurucu yönetimi ve genel kurulu kamuoyu ile paylaşıldı. Devamında Tanıtım Ajansı’nın genel müdürlüğüne getirilen Nalan Apa, sosyal medyada yürütülen bir kampanya sonrası görevinden istifa ettiğini açıkladı. Dışişleri Bakanı’na hakaret eden tweetler atttığı belirtilen Apa’nın istifasını Bakanlığın istediği ileri sürüldü.
Tanıtım Ajansı’nın yönetiminde dikkat çeken bir diğer nokta ise yönetimde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin yer almaması oldu. Fettah Tamince, Cem Kınay, Metin Pamukçu gibi dikkat çeken isimlerin olduğu yönetim kurulunda TÜRSAB’ın olmaması, sektörde eleştiriye neden oldu.
TÜRSAB temsilcisini acenteler seçecek
Bilindiği üzere Tanıtım Ajansı’nın yönetim kurulu, seçimlerle belirlenecek. Ajansta konaklama sektörünü temsilen Marmara ve Akdeniz Bölgelerinden ikişer üye, Ege, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden ise birer üye yer olacak. Ajans yönetiminde seyahat acentelerini temsilen bulunacak kişi ise, acentelerin yapacağı seçimle belirlenecek.
Bakan Yardımcısı Alpaslan 'bayramdan sonra Meclis'e gelecek' demişti
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy arasında epeydir sorunlar yaşandığı biliniyor. Bu nedenle taslak metni Bakanlık yetkilileri ile TÜRSAB tarafından oluşturulan Seyahat Acentaları Birliği Yasası, Bakanlıkta bekletiliyor, bir türlü komisyona sevk edilmiyor. En son Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan 6 Haziran’da yaptığı açıklamada, yasanın Ramazan Bayramından sonra çıkacağını açıklamıştı. Söz konusu açıklamanın üzerinden 2 ay 20 gün geçti.
Bakan Ersoy tarih vermekten kaçınmıştı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise 26 Temmuz’da Antalya’da katıldığı AKTOB toplantısında, TÜRSAB yasasının ne zaman çıkacağına ilişkin bir soruyla muhatap oldu. Yasanın ne zaman çıkacağı ile ilgili soruya Ersoy, ‘’Bu yıl bitmeden çıkacak’’ dedi ancak yine tarih vermedi. Ersoy, yasanın gecikmesiyle ilgili olarak TÜRSAB’ı (Bağlıkaya’yı) suçlayarak, ‘’1618 sayılı yasa bizim istediğimiz gibi gelmedi. Yasada bazı sıkıntılar var. Kamuoyundan çok büyük tepkiler alacak düzeltilmesi gereken kısımlar var. Bunlarla ilgili diğer paydaşlarla görüşmeye devam ediyoruz. TÜRSAB’ın tek başına ‘herkese danışıp gönderdim’ dediği yasanın herkese danışılıp gönderilmediğini gördük. Onunla ilgili hazırlıklarımız davam ediyor ama bu yıl çıkacak.’’ ifadelerini kullanmıştı. Oysa TÜRSAB, yasa tasarısının Bakanlık bürokratları ile birlikte uzun süren çalışmalar sonucunda oluşturulduğunu belirtiyor.
Ersoy, genel kurulda Bağlıkaya'nın elini zayıflatmayı mı planlıyor?
Mehmet Nuri Ersoy’un yasanın çıkış tarihiyle ilgili olarak TÜRSAB genel kurul tarihini takip ettiği ifade ediliyor. Bakan Ersoy’un, yasayı TÜRSAB genel kurulundan sonra TBMM komisyonuna sevk ederek, Bağlıkaya’nın genel kurulda elini zayıflatmayı planladığı, yasayı çıkaramamış bir başkanın genel kurulda kaybedeceğine ilişkin bir beklenti içinde olduğu yorumları yapılıyor. Hazırlanan yasa taslağının hangi bölümlerinde sıkıntı olduğunun veya bu sıkıntıları aşmak için neler yapıldığının açıklanmaması da bu yorumları destekliyor. Zira bilindiği kadarıyla, TÜRSAB ve Bakanlığın bu konuda yürüttüğü bir çalışma bulunmuyor.
Bu Makale 26.08.2019 - 10:57:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
-
Olabilir Bakan bey Firuz beyin seçimlerde elini zayıflatmak için yasanın çıkışını engelliyor olabilir hiç aklıma gelmemişti ama bıçak kemiğe dayandı hırsız meslektaşlar türedi ve biz bu yasa çıkmadan bişey yapamıyoruz Bakan bey bunu bilsin de istediğini yapsin
-
Kısacası 2 filin tepişmesi binlerce acentacıyı mağdur etti bu hakkı nasıl ödeyeckler acaba nasıl olsa 2 sinindw tuzu kuru küçükleri eze eze işleri yürüyor Ben bu mesleğin ferdi olarak her 2 nide Allah a havale ediyorum
-
büyük umutlar ile yönetime gelenler şuan Türsab kapılarında 1000 e yakın firma acente unvanı alabılmek ıcın bekletılıyor, TURSAB vakfına bagıs yapmayı kabul edenler oncelık tanınıyor zorla yaptırılıyor. Yenılıkcı fıkır ıle gelenlerde hıcbır ıslem yok. Antalyanın turıstık ılcelerınde Butun taksıcıler kacak tur duzenlıyor turıstlerı cesıtlı yerlere ucuz fıyatlar ıle goturuyor, derı kuyum hedıyelık esya gıbı yerlere taksıler goturuyor, Acentelerın yapması gerekenlerı Taksıcıler yapıyor ama kalkıpta bır ıncele yapılmıyor. ATSO Seyahat Acentelerı KOmısyonu neden bu konuda sessız? TURSAB antalya temsılcılerı neden gerekenı yapmıyor. ? acente olmak artık eskısı gıbı degerlı bırsey degıl. Turizm Bakanlıgında Turizm Fakultelerınden mezunlar ıse alınsın artık! Expo 2016 konusunda herkes sessız atıl durumda neden???