Yunanistan'da turizme vergi üstüne vergi 

Yunanistan'da turizme vergi üstüne vergi 
Alman turizmciler, kısa süre içinde mevcut turizm vergilerini artıran ve yeni vergiler getiren Yunan hükümetine tepki gösterdi.

Turizm Güncel - Dış Haberler 

Alman Seyahat Birliği (DRV), kısa süre içinde turistlere yönelik yeni vergi getiren ve mevcut vergilerde artışa giden Yunan hükümetini eleştirdi.   

DRV Başkanı Norbert Fiebig, "Yeni vergiler ve mevcut vergilerdeki artışlar Almanya'daki tur operatörleri için çok büyük bir ek yük getiriyor. Tur operatörleri, mevcut rezervasyonların çoğunda ek maliyeti kendileri üstlenmek zorunda kalacak." dedi. 

Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefalogianni'ye bir mektup gönderen Fiebig, en azından önceden yapılan rezervasyonların vergi artışından muaf tutulmasını istedi. Fiebig ayrıca, vergilerdeki artışın Alman tatilcileri Yunanistan tatili planlamaktan vazgeçirebileceği uyarısında bulundu. 

Alman tatilcilerin 'fiyat hassasiyeti'nin yüksek olduğunu kaydeden DRV Başkanı Norbert Fiebig, "Tatil ürünlerini pahalı hale getirmek, pek çok Alman tatilciyi bu yaz yeniden favori hale gelen Yunanistan'da tatil yapmaktan vazgeçirebilir. Alman turizm sektörü, bu başarının tehlikeye atılmamasını istiyor." ifadelerini kullandı.

İklim değişikliği vergisi

Yunanistan'da hükümet bu yılın başında "iklim değişikliğine karşı dayanıklılık vergisi"ni hayata geçirdi. Bu, mart-ekim arasındaki dönemde Yunanistan'daki beş otellerde konaklayan turistlerin geceleme başına 10 euro ödemeleri anlamına geliyor. Söz konusu ücret 4 yıldızlı otellerde 7, üç yıldızlı otellerde 3 ve iki yıldızlı otellerde 1,5 euro olarak uygulanıyor. 

Bu nedenle Yunanistan'da uygulanan "city tax" (şehir vergisi) ücretleri beş yıldızlı otellerde 5 eurodan 15 euroya, dört yıldızlı otellerde 3 eurodan 10 euroya ve üç yıldızlı otellerde de 8 euroya yükselmiş oldu. Söz konusu ücret kasım-şubat arasındaki dönemde ise sırasıyla 4 euro, 3 euro ve 1,5 euro olarak uygulanacak.

Aşırı turizm vergisi

Yunanistan ayrıca, Mikonos ve Santorini adalarına yanaşan kruvaziyer gemilerinden de bundan böyle yolcu başına 20 euro ücret alacak. Söz konusu vergi, aşırı kitle turizminin adalar üzerinde yarattığı baskıyı azaltmak ve kitle turizminin ada yaşamında meyna agetirdiği tahribatları giderilmek için kullanılacak.


Bu Haber 24.09.2024 - 13:49:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.