Youtube videoları durdururken de reklam gösterecek

Youtube videoları durdururken de reklam gösterecek

YouTube'de video izlerken çıkan reklamlar artık video duraklatırken de kullanıcıların karşısına çıkacak.


YouTube, Premium abonesi olmayan kullanıcılar yeni bir reklam formatı sunmaya hazırlanıyor. YouTube'ın yeni reklam planına göre videoyu duraklattığınızda da reklam görülecek.

YouTube, reklamlar için yeni bir format hazırlıklarına başladı. Buna göre YouTube video duraklatıldığında da ekrana reklam yerleştirecek.

Bu formatın ne zaman kullanıma sunulacağına dair bir tarih verilmedi ancak şu anda bazı kullanıcılar için kullanıma sunuldu.

Yeni reklam formatı, duraklatılan videonun sağına yerleştirilen bir sütunda görülecek ve reklamı kapatma veya reklam hakkında daha fazla bilgi bulma seçeneği sunacak. Reklamların hemen üstünde ayrıca "Sponsorlu" etiketi bulunacak.

Google'ın 2024 2. çeyrek kazanç raporuna göre, 64,6 milyar dolarlık reklam gelirinin 8,6 milyar doları (yüzde 13,31) YouTube tarafından elde edildi, bu da yayın platformunun yılda sadece reklam gelirinden yaklaşık 34,4 milyar dolar kazandığını gösteriyor.

Yeni reklam formatı ile birlikte YouTube, hem reklam gelirlerini arttırmak hem de Premium abone sayısı yükseltmek istiyor.



Bu Haber 13.09.2024 - 13:38:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.