Yasir Karaçor ANEX'in Almanya büyüme planını açıkladı 

Yasir Karaçor ANEX'in Almanya büyüme planını açıkladı 
ANEX Grubunun Almanya ve Avusturya Müdürü Yasir Karaçor, şirketin Avrupa büyüme planlarını açıkladı. Karaçor, Almanya'da Türkiye destinasyon lideri olmayı hedeflediklerini kaydetti.

ANEX Grubu Almanya turizm pazarında, Türkiye'nin yanında diğer destinasyonlarda da büyümek için düğmeye bastı. Grubun Almanya ve Avusturya Müdürü Yasir Karaçor, şirketin iddialı büyüme planlarını Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye anlattı.

İşi Türkiye'nin ötesine taşıyacak

Türkiye'nin kendileri için en önemli destinasyon olduğunu ve Türkiye'ye yılda 2 milyon misafir getirdiklerini belirten Yasir Karaçor, ancak global bir şirket olan ANEX Tour'un diğer destinasyonlarda da büyüme potansiyeli olduğunu kaydetti. ANEX'in İspanya, Yunanistan, Mısır, Tayland ve Dominik Cumhuriyeti gibi ülkelerde destinasyon yönetim şirketi (DMC) bulunduğunu kaydeden Karaçor özellikle Neckermann ve Bucher markalarıyla İspanya ve Yunanistan destinasyonlarında büyüyeceklerini ve işi Türkiye'nin ötesine taşıyacaklarını ifade etti.

"Mayorka operasyonlarını genişletmek büyük bir adım"

Önümüzdeki yaz sezonu için Mayorka operasyonlarını genişlettiklerini anlatan Yasir Karaçor, bunun şirket için büyük bir adım olduğunu ifade etti. Karaçor ayrıca, Kanarya Adaları gibi destinasyonlarda da kapasite artışına gittiklerini belirtti.  

Almanya'da kadrosunu da güçlendiren ANEX Grubu, son olarak BigXtra'da ve 14 yıl boyunca Dertour Group'ta çalışan Lothar Münzenthaler'i de Avrupa, Arap ülkeleriyle uzak mesafe destinasyonlar ürün müdürü olarak kadrosuna dahil etti.

"Almanya'da Türkiye lideri olmak istiyoruz"

Almanya işlerinin karlı olduğunu ve her destinasyonda para kazandıklarını ifade eden Yasir Karaçor, Akdeniz'deki ve uzak mesafe destinasyonlardaki büyüme planlarının Türkiye'nin ana destinasyon olma özelliğini değiştirmeyeceğini kaydetti. Karaçor, 2024 sezonunda hizmet verdikleri 750 bin kişiden 560 bininin varış yerinin Türkiye olduğunu anlattı. Bunun ANEX Grubunu Türkiye destinasyonunda TUI'nin ardından Almanya ikinciliğine yükselttiğini bildiren ANEX Almanya ve Avusturya Müdürü Yasir Karaçor "Uzun vadede birinci olmak istiyoruz. Ancak aceleyle değil, sürdürülebilir bir şekilde büyümek istiyoruz." diye konuştu.

"Markaları güçlendiriyoruz"

"ANEX Grubunun tüm tur operatörlerinin satın almaları büyük oranda lokal DMC'ler tarafından yapılıyor. Satın alma her şeyin temelidir. Daha sonra bunun üzerine pazarlama stratejinizi kurabilirsiniz." diyen Karaçor amaçlarının dört markayı daha fazla güçlendirmek ve bunların ürünlerini farklılaştırmak olduğunu ifade etti. Bu amaçla yakında Düsseldorf'taki merkezde yeni bir ürün müdürünün işe başlayacağını açıklayan tecrübeli yönetici farklılaşmanın satın almada başladığını söyledi. Karaçor "Tüm tur operatörleri aynı DMC'leri ve otelleri kullanıyorsa ürünler aynı demektir. Türkiye'de şu anda ANEX Tour kendi DMC'sini kullanırken, Öger Tours Peninsula Tours'u, Neckermann ise Akay Travel Services'i kullanıyor. İspanya'da ise MTS Globe ile çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.


Bu Haber 23.10.2024 - 10:47:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.