Yakup Demir: 10 yıl sonra ilk kez yüksek sezonda fiyat indirdik 

Yakup Demir: 10 yıl sonra ilk kez yüksek sezonda fiyat indirdik 
ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, 10 yıl sonra ilk kez yüksek sezonda fiyat indirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Bir yandan baskılanan döviz kurları, diğer yandan artan maliyetler nedeniyle fiyatları yukarı çeken bu nedenle de rekabet avantajını kaybeden Türkiye turizm sektörü bir kez daha fiyat silahına sarıldı.

Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, özellikle 5 yıldızlı otellerin fiyatlarda ‘güncellemeye’ gittiğini belirtti. Şu anki fiyatların neredeyse geçen seneki fiyatların seviyesine indiğini kaydeden Demir, bu sayede yerli turistin yeniden tatil planı yapmaya başladığını kaydetti. 

Ağustos ayında otel doluluklarının yüzde 80’i aştığına dikkat çeken Demir, dövizin sabit tutulması ve fiyatlardaki istikrarsızlık nedeniyle Yunan Adaları ile rekabet edemediklerini ve 10 yıl sonra ilk kez yüksek sezonda fiyatları indirmek zorunda kaldıklarını anlattı. NTV’de yer alan habere göre Demir "Türkiye'deki istikrarsız fiyatlar malesef rekabeti azaltmış durumda. Yunanistan pazarında fiyatlar daha istikrarlı. Bizde ise fiyatlar daha 1 ay öncesine kadar haftalık-aylık değişiyordu. 1 ay öncesine kadar istikrar oluşmaya başladı." ifadelerini kullandı.


Bu Haber 20.08.2024 - 15:20:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Bali'den pardon Çeşmeden esintiler

    Hüseyin Ak 21.08.2024 - 10:16

    Çeşme'de yıllardır milleti kazıkladınız. Artık fiyat indirme döneminiz başladı. Bali'deki yatırımınız ne durumda?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.