Ürdün’den 'kaçak hac' acentelerine soruşturma

Ürdün’den 'kaçak hac' acentelerine soruşturma

Mısır’ın ardından Ürdün de insanları hac ibadetini yerine getirmeleri için izinsiz şekilde Suudi Arabistan'a gönderdikleri belirtilen kişiler hakkında soruşturma başlatılırken Türk hacıları kaçak yoldan Mekke'ye götüren acenteler için yasal süreç başlatılıp başlatılmadığı bilinmiyor.


Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Fahd Abdurrahman el-Celacel, hac sırasında bu yıl en az 1301 kişinin hayatını kaybettiğini ve bunların yüzde 83'ünün 'izinsiz hacılar' olduğunu açıkladı.

Hac sırasında aşırı sıcaklardan ölenlerin yarıdan fazlasının Suudi Arabistan'a kayıt dışı şekilde giden Mısırlılar olduğunun ortaya çıkması üzerine Mısır hükümeti, Suudi Arabistan'ın kota ve kura uygulamasını ihlal eden 16 seyahat acentesini ölümlerden sorumlu tutarak savcılığa sevk etmiş ve lisanlarını iptal etmişti.

Ürdün Dışişleri Bakanlığının Suudi Arabistan’da hayatını kaybeden Ürdünlü hacı adaylarının sayısının 99'a ulaştığını açıklamasının ardından Ürdün Başsavcılığı, insanları hac ibadetini yerine getirmeleri için izinsiz şekilde Suudi Arabistan'a gönderdikleri belirtilen 19 kişi hakkında 'insan kaçakçılığı' suçlamasıyla tutuklama talep etti. Söz konusu grupta yer alan 10 kişiye de seyahat yasağı getirdi.

Türkiye'de de yasal ve kaçak acenteler aracılığıyla on binlerce kişi yasa dışı yoldan hacca götürülmüş, çok sayıda yurttaş hayatını kaybetmişti. Türk hacıları kaçak yoldan Mekke'ye götüren acenteler için yasal süreç başlatılıp başlatılmadığı ise bilinmiyor.



Bu Haber 26.06.2024 - 08:53:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.