TÜRRSAB Kanunu’nda turizm amaçlı kiralamalarla ilgili yeni düzenleme

TÜRRSAB Kanunu’nda turizm amaçlı kiralamalarla ilgili yeni düzenleme

Seyahat Acentaları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe turizm amaçlı kiralamalarla ilgili yeni düzenlemeler eklendi.


Resmi Gazete’de yayınlanan Seyahat Acentaları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’te yapılan değişiklik ile turizm amaçlı kiralamalarla ilgili yeni maddeler eklendi.

Seyahat Acentaları Yönetmeliğinin 17’nci maddesinin üçüncü fıkrasına şu ekleme yapıldı:

“Seyahat acentası 12/3/1982 tarihli ve 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu kapsamında yer alan konaklama tesisleri ile 25/10/2023 tarihli ve 7464 sayılı Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında yer alan konutların belge numaralarına Bakanlık veri tabanı üzerinden doğrulayarak satış ve pazarlama faaliyetlerinde yer vermek zorundadır. Seyahat acentası, belgesiz konaklama tesisleri ile konutların pazarlama ve satışını gerçekleştiremez.”

Bu hüküm ile seyahat acentalarının, Bakanlık veri tabanında yer alan belgeli konutların belge numaralarını satış ve pazarlama faaliyetinde belirtmeleri gerekmektedir.

Öte yandan 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunun 27’nci maddesinin dördüncü fıkrasına “Bu maddede belirtilen fiiller dışında, bu Kanun hükümlerine uymayan seyahat acentaları, durumu düzeltmeleri veya bir daha mevzuata aykırı davranmamaları konusunda Bakanlıkça uyarılır. Uyarıya rağmen otuz gün içerisinde gerekli düzeltmelerin yapılmaması veya bir yıl içerisinde uyarmayı gerektiren aynı veya başka fiil veya fiillerin tespiti halinde bin Yeni Türk Lirası.” ifadeleri eklendi.

Eklenen Yönetmelik hükmüne aykırı hareket eden seyahat acentaları idari yaptırıma maruz kalabilecek.



Bu Haber 26.07.2024 - 16:26:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.