Türkiye’deki fiyat artışları Alman turistleri nasıl etkiliyor?
Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı ile görüşen RT/Raiffeisen Touristik Grubu'nun strateji ve uluslararası iş geliştirme direktörü Thomas Bösl, Türkiye’deki otellerde yaşanan fiyat artışı nedeniyle tatilcilerin rezervasyon davranışını etkilediğini ifade etti.
Turizm Güncel – Dış Haberler
Almanya’da yapılan seyahat satışlarında Türkiye, İspanya ile birlikte lider konumda. Ancak, artan fiyatlar, özellikle aileler gibi hedef grupları için ulaşılması zor hale geliyor.
Alman iş ve turizm dergisi fvw’bin haberine göre, RT/Raiffeisen Touristik grubu'nun strateji ve uluslararası iş geliştirme direktörü Thomas Bösl, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROFED) Başkanı Erkan Yağcı ile bu soruna yönelik olası çözümleri konuştu.
Bösl, Erkan Yağcı ile yaptığı görüşmede, "Türkiye bizim için en önemli pazarlar arasında ve rekabetçilik bizim için çok önemli," dedi. Bösl, ekonomik koşullardaki değişiklikler, artan fiyat seviyeleri ve hassas müşteri tepkileri göz önüne alındığında, esnek kalmanın ve yeni konseptler üzerinde tartışmalar yapmanın önemli olduğunu ifade etti.
Türkiye’de seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin, erken ve geç sezonların oldukça iyi rezervasyon aldığı bildirdi. Ancak Almanya pazarında yaz tatillerinde düşüş gözlemleniyor. Yüksek otel kalitesi ve müşteri memnuniyetine rağmen, destinasyon artık sınırlı bütçesi olan çocuklu aileler için çok pahalı hale gelmiş durumda.
Şubat ayında Antalya'da düzenlenen SunExpress'in yıl dönümü kutlamasında, Schauinsland-Reisen Genel Müdürü Gerald Kassner ve Bentour Genel Müdürü Deniz Uğur da fiyat artışlarını eleştirerek, destinasyonun aileler için ulaşılabilir kalması gerektiğine dikkat çekmişti. Kassner, Mısır gibi ülkelerin aileler için daha uygun fiyatlar sunduğunu belirtmişti.
Fiyat artışlarının özellikle yüksek sezonda rezervasyon davranışını gözle görülür bir şekilde etkilediğini kaydeden Bösl, çözüm önerisi olarak hizmetler ve fiyat yapılarında daha fazla farklılaşma sağlanabileceğini belirtti. Modüler yemek konseptleri gibi tekliflerin, müşterilere fiyat-performans dengesini tehlikeye atmadan daha fazla seçenek ve şeffaflık sunabileceğini ifade eden Bösl, "Son karar tabii ki otellere ait. Ancak maliyetler artsa bile destinasyonun cazibesini nasıl koruyabileceğimizi birlikte konuşmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Yağcı, otelcilerin maaşlar, yiyecek, içecek, elektrik ve su gibi yüksek maliyet artışlarından dolayı zorlandıklarını ifade etti. Türkiye'deki enflasyon oranı 2020 yılından bu yana yüzde 50'nin üzerinde gerçekleşti. Son zamanlarda biraz düşen enflasyon Şubat ayında resmi verilere göre yüzde 39 olarak kayıtlara geçti. Erkan Yağcı, "Açık diyalogdan memnunuz. Bu, birlikte başarılı olmamıza yardımcı oluyor” dedi.
Bu Haber 01.04.2025 - 17:12:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
-
Türk otelcisi Hans’ın,Helga’nın tatil sponsörü mü?
Bu nasıl bir aymazlık?
İspanya,Fransa, İtalya’ya aynı şeyleri söyleyebiliyor musun?
Bu fiyatlarla HB ya da en fazla FB ( içecek hariç ) hizmet olabilir.
Alakart,havlu, şezlong,dondurma,waffle her şey ücretli olmalı.