Türkiye ile Mısır arasındaki uçak seferleri iki katına çıkıyor

Türkiye ile Mısır arasındaki uçak seferleri iki katına çıkıyor
Türkiye ile Mısır arasındaki uçak seferlerinin iki katına çıkarılması için anlaşma imzalandı.

Türkiye’deki fahiş fiyatlar nedeniyle deniz tatili yapamaz hale gelen vatandaşların yeni adresi olmaya başlayan Mısır bundan sonra daha fazla Türk turist alabilecek bir olanağa kavuştu. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin eş başkanlığında gerçekleştirilen "Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi" toplantısında, Türkiye ile Mısır arasında demir yolu, sivil havacılık ve bilgi iletişim teknolojileri alanında üç önemli anlaşmanın imzalandığı kaydedildi. 

Uraloğlu, sivil havacılık alanındaki mutabakat zaptı ile frekans konusundaki sorunların çözüme kavuşturulduğunu belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Sivil Havacılık İdareleri Arasında Mutabakat Zaptı ile iki ülke arasında haftalık 30 frekans olan yolcu seferi sayısı 67 frekansa çıkarıldı. THY İstanbul-Kahire hattında haftalık 28, AJet Sabiha Gökçen-Kahire hattında 5 frekans uçuş gerçekleştiriliyor. Mısır'ın turistik destinasyonları olan Şarm eş-Şeyh, Hurghada ve Iskenderiye'ye de taşıyıcılarımız tarafından seferler düzenlenmektedir. Bu zaptın iki ülke arasındaki ekonomik faaliyetler, ticaret ve turizm başta olmak üzere birçok sektöre olumlu katkı sağlayacağını değerlendiriyoruz."


Bu Haber 06.09.2024 - 09:09:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.