Turizme darbe vuracak 7 bin TL düzenlemesi

Turizme darbe vuracak 7 bin TL düzenlemesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 7 bin TL ve üzeri alışverişler için banka ya da kredi kartı ile ödeme yapmayı zorunlu hale getirmeye hazırlanıyor. Düzenlemenin turizm sektörüne büyük darbe vuracağı ifade ediliyor.


Hazine ve Maliye Bakanlığı 7 bin TL ve üzeri alışverişlere yönelik yeni düzenleme getirmeye hazırlanıyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağını kamuoyunun görüşüne açtı.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesi durumunda, nihai tüketiciler de tevsik zorunluluğu kapsamına alınacak ve 7 bin lirayı aşan ödeme ve tahsilatlarında, banka, PTT veya aracı finansal kurumları kullanmak zorunlu hale gelecek.

Örneğin, bir kişi, evinde kullanmak üzere, bir firmadan 15 bin lira tutarında bir ürün satın aldığında, tutar 7 bin lirayı aştığı için, bu işleme ait tahsilat ve ödemeyi banka ve aracı finansal kurumlar kanalıyla yapmak zorunda olacak.

7 bin lirayı aşan ödemelerini finansal kuruluşlar kanalıyla yapmayıp elden yapanlara, ödeme tutarının yüzde 10'u oranında ceza kesilecek. Nihai tüketiciye kesilecek ceza tutarı 5 bin liradan az olamayacak.

Turizme büyük darbe

Düzenlemenin yürürlüğe girmesi halinde ödemelerin Türkiye'ye gelen turistlerinin yaptığı harcamaların büyük çoğunluğunun ve 7 bin TL üzeri olduğu ve yurt dışından turist getiren acentelere büyük darbe vuracağı ifade ediliyor. Yabancı ziyaretçilerin yerleşik olmadığı için Türkiye’de banka hesaplarının olmadığı, özellikle Orta Doğu pazarında kredi kartı kullanımlarının çok düşük olduğu belirtiliyor.



Bu Haber 11.09.2024 - 15:48:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Her düzenleme kaliteyi artırır

    Murat Gencer 11.09.2024 - 06:30

    Her ne kadar turizmi zora sıkacak denilse de her düzenleme bir kalite doğurur.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.