Turizm Bakanlığı Afyonkarahisar'ı 'ikinci Kapadokya' yapacak

Turizm Bakanlığı Afyonkarahisar'ı 'ikinci Kapadokya' yapacak
Kültür ve Turizm Bakanlığının Afyonkarahisar'da bulunan Frig Vadisi'ni 'ikinci Kapadokya' yapmak için çalışma başlattığı belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının Frig Vadisi'ni ikinci bir Kapadokya yapmak için çalışmalara başladığı belirtiliyor. 

Hürriyet gazetesinden Umut Erdem'in haberine göre Kültür ve Turizm Bakanlığı, peri bacaları oluşumları ile dikkat çeken Frig Vadisi ve Afyonkarahisar’ı ‘turizmin ikinci Kapadokyası’ yapmak için kolları sıvadı. TGA yetkilileri, BAE’den gelen seyahat acentelerinin temsilcilerine bölgeyi tanıttı. Şu anda şehre gidenlerin yüzde 90’ının yerli turist olduğuna dikkat çeken uzmanlar, giden yabancı turist sayısını artırmayı ve konaklama süresini üç güne çıkarmayı hedefliyor.

BAE'den gelenlere tanıtım yapıldı

Termal turizm ile öne çıkan kentte 11'i 5 yıldızlı olmak üzere, 25 bin yatak bulunuyor. Oteller kasım-mart arası aylarda maksimum yüzde 60 kapasite ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Yüzde 90’ı yerli olan ziyaretçilerin kalış süresi de ortalama iki gün. Bakanlığın destinasyonu canlandırmak adına ilk hedefi turistlerin kalış sürecini üç güne çıkarıp, otellerin doluluk oranlarını da yüzde 75 seviyelerine çekmek. Hedefte ise yurtdışından gelecek ziyaretçiler var.   BAE’den gelen önemli seyahat acentelerinin temsilcileriyle bir araya gelen Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) bölgeyi tanıtmak için devreye girdi. 2025’e kadar da Kore, Rusya, Almanya, Azerbaycan gibi önemli turist potansiyeli olan ülkelerin temsilcileri ile görüşülecek.

Balon turları başladı

Frig Vadisi’nde turizm canlandırma çalışmaları kapsamında planlanan sıcak hava balonu uçuşlarına da başlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Yunus Altın, “Buradaki otellerimiz yarım pansiyon. Ziyaretçiler saat 11.00’de kapıdan çıkıyor, ‘nereyi gezsek’ diye düşünüyor. Bunun altını doldurmamız lazım” dedi. Altın, “Gelenlerin konaklama süresi ortalama iki, biz bunu üç güne çıkarmak istiyoruz. Bu olursa turist sayısı da yüzde 50 artmış olacaktır. Gelen turistlerin yüzde 90’ı yerli” dedi.

"Rüştünü ıspatladı"

Akrones Hotel Genel Müdürü Ünal Özgen de termal denince şehrin artık rüştünü ispatladığını vurgulayarak, “Türkiye’nin en iyi termalleri bu bölgede. Bizim en büyük sorunumuz yurtdışından ziyaretçi gelmiyor. Bu yönde ciddi çalışmalar yapmaya başladık. Yurtdışı potansiyeli ile doluluk oranlarımızı yüzde 75’lere çıkarabilirsek çok güzel olacak” dedi.


Bu Haber 23.09.2024 - 08:42:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.