Turizm Bakanından TÜRSAB'a ağır itham: Kokuşmuş bir yapı var!

Turizm Bakanından TÜRSAB'a ağır itham: Kokuşmuş bir yapı var!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "TÜRSAB'da kokuşmuş bir yapı var" diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Ersoy'un suçlamasına TÜRSAB'ın yanıtı merak ediliyor.

Sabah yazarı Okan Müerrisoğlu’na konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ekonomik kriz, turizm projeleri ve TÜRSAB ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Türkiye'de enflasyon dolayısıyla yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı turizmcilere “Dişimizi sıkmalıyız ve dengelenmenin sağlanması lazım” diye seslenen Ersoy şunları söyledi:

“Ege Turizm Merkezleri projesinin Çeşme ve Didim etabı siyasileştirildi”

Bugün Çeşme'de sorun ne biliyor musunuz? Tek tip turizme ve Türk pazarına endeksli olması. Okullar kapanınca 15 Haziran'da sezon başlıyor, Ağustos'un son haftası herkes çekiliyor. Göreve geldiğimde ilk getirdiğim proje Ege Turizm Merkezleri idi. Çeşme ve Didim etabı vardı. ‘Lütfen siyasileştirmeyin’ dedim. Projeler siyasileştiriliyor. Peki, ne oluyor? Mahkemeler açılıyor. Bir sürü propaganda yapılıyor. Bilirkişi olumsuz rapor yazıyor. O proje belediyeye de yöre halkına da yük getirmiyordu. Arazinin 98'i kamunundu. Kapalı kapılar arkasında farklı konuşuldu, dışarı çıkınca siyasallaştırıldı. O zamanın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı (Tunç Soyer) resmen sabote etti. Ama destek olsalardı o proje şimdi hayata geçmişti.

“Turizmci arkadaşlarıma ‘dişimizi sıkmalıyız' diyorum”

“Hükümetin enflasyonla mücadele ve stabilizasyon çalışması çok önemli. Turizmci arkadaşlarıma ‘dişimizi sıkmalıyız ve dengelenmenin sağlanması lazım’ diyorum. Bunun bir yükü var. Biz turizmciler olarak üstümüze düşen sabrı göstereceğiz. Ondan sonra daha güzel olacak.”

“En büyük silahımız THY”

“Ülke olarak lokasyonumuz hem iyi hem de kötü. Güzellik olarak harika ama krizlere de açık. Kuzeyinde ve güneyinde savaş var. Olası bütün krizlere karşı sektörü bağışık hale getiriyoruz. Bu nasıl oluyor? Destinasyon çeşitliliği ile. En büyük silahımız THY. Bayrağımızın uçtuğu her nokta bizim için hedef destinasyon. THY, 330 noktaya direkt uçuş yapıyor. 330 noktadan da turist getireceğiz.

“Kişi başı gecelik geliri arttıracağız”

“Konaklama dışı harcaması fazla olan turistlere konsantre oluyoruz. Kişi başı gecelik geliri arttıracağız, nitekim öyle oldu. 2017 sonunda gecelik yabancı turist harcaması 78 dolar. Bu yılki ilk 6 aylık veri 109 dolar. 78 dolardan 109 dolara gelmiş.”

“TÜRSAB’ta kokuşmuş bir yapı var”

“Zorunluluğunu kaldırın TÜRSAB'ta bir tane üye bulamazsınız. Ama öteki gönüllü STK'lara bakın. Her geçen gün üye sayısı artıyor. Onlar gönüllülük esaslı. Doğru şeyleri yapıyorlar. Şahsi çıkarlarını değil, kurum çıkarlarını ön planda tutuyorlar. Maalesef orada (TÜRSAB) kokuşmuş bir yapı var.”


Bu Haber 16.09.2024 - 10:43:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kokuşmuşluk

    Necmi Yıldız 18.09.2024 - 10:29

    Çok doğru kokuşmuşluk var ama eksik dediniz sayın bakan, güzel ülkemde kokuşmamış bir yer bir kurum kaldı mı? Ki. Bugün gayri resmi çalışmak hem daha rahat, hem daha karlı.... gerisini yazmaya gerek yok.... yiye yiye bitmeyen, bitirilemeyen bir memleket......

  • Belli bir konuma sıkışmışlık

    Bekir pak 18.09.2024 - 09:51

    Arkadaş turizmde neden belirli bir bölgeye hapsoldunuz ve bu hapisten çıkamıyorsunuz ona çözüm üretin. Mersin'de turizm yatırımları yıllardır askıda bekliyor, Diğer coğrafi bölgeler de çok farklı değil. Bir Antalya ve Muğla sevdasıdır gidiyor. Turizm'de alternatif yerler yaratma gibi bir gaye yok.

  • ÇEŞME

    süleyman küçüktürkücü 17.09.2024 - 09:56

    çeşme esnafı,halkı bence yanlış yapıyor,koskoca bodrumun ne hale düstüğünü görün,turist ve pazar çeşitlendirmesini iyi yapmanız gerekli,bu iş hadi dediğinizde olmuyor.zamanında bodrum havalimanı, dalamandan daha işlev ve kalite çekiyordu. bodrumdan ders almıyorsanız,izmire bakın.birgün bakarsınız,ne turisti,kendinizin dahi yaşayacak hevesi kalmaz... karar çeşme ahalinin,saygı duymak lazım.

  • Bir rehber 17.09.2024 - 08:07

    Umarım tez zamanda görevinizden ayrılırsınız.. sizin ülke turizmine vereceğiniz herhangi bir katkınız olmadı şimdiye kadar.. kendi otellerinizden yolcularinizin kente katkısı 0. Dışarıya çıktıkları bile yok. İşiniz gücünüz emekçiler..

  • HAKLISINIZ

    acenta 16.09.2024 - 11:24

    Sn.Bakan ,çok haklısınız ,Tursabda kokuşmuş bir yapı var,şayet kokuşmuş bir yapı olmasaydı,şu an sizin acentanız ve diğer iki qcentaya Rekabet kurulu tarafından gereği yapılmıştı.Satılabilir otellerin % 95'ini tekelinize alın 3 operatör ve bu operatörlerin 300-400 acentası kaymağı yesin.Diğer acentalarda taş yesin..

  • Hakan Eren 16.09.2024 - 02:37

    Sektörün en önemli temsilcilerinden biri değil hatta en önemlisi olan TÜRSAB ile aranızdaki buzları eritemediniz gitti sayın Bakan.. O yapıyı yok etmek de istiyorsunuz burası da kesinlikle anlaşılıyor fakat Hac ve Ümre Acenteleri ni ayırdınız, ne olduğu ortada ortada ne adalet kaldı ne eşitlik. Bence bu yıkımı yaparken dikkatli olun sonra altında kalabilirsiniz... Kırk yıllık sektör emekçisi olarak söylüyorum. TÜRSAB yönetimi her iki yılda bir yenilenir ve bu yıl da Seçim var mevcut yönetimin karşısına bir Aday çıkarın aklı başında düzgün efendi her kesimden Oy alabilecek bir ekip kurun ve kazanın. Hem ülke kazansın h m de Turizm Emekçileri zira sizinle dirsek dirseğe çalışmak zorunda olan insanlar ile aranız iyi değil, Onlar da bence bu konuda hatalı davrandı zamanından ilk dönem aranızda yaşananlar tam bir felaketti ben Onları da uyardım yazılar yazdım ama maalesef orası da Kin ve Nefretle yönetmeyi tercih etti ... Kaybeden Binlerce Turizm Acentesi oldu çoğu ya kapattı ya faaliyet durdurdu. Pandemi döneminde bile bir araya gelemediniz.. Siz Devleti temsil ediyorsunuz sizden daha şefkatli bir yaklaşım bekliyoruz şahıslar kin tutar kurumlar ve Devlet kin tutmaz ????

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.