Turist harcamalarındaki artışta Yunanistan lider 

Turist harcamalarındaki artışta Yunanistan lider 
Yunanistan hem harcamalardaki artışta hem de tercihte Avrupa'da giderek daha fazla ön plana çıkıyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Avrupalı turistlerin tercihinde bir puan yükselerek 4'üncü sıraya yerleşen Yunanistan, turizmde giderek daha fazla radara giriyor. Avrupa Seyahat Komisyonunun (ETC) yaptığı son araştırmaya göre, 'önümüzdeki aylarda Yunanistan'a gitmek isterim' diyenlerin oranı ise geçen yıla kıyasla 6 puan artışla yüzde 75'e yükseldi. 

Avrupalıların tatil tercihinde 4'üncü sırada bulunan Yunanistan, turistlerin yaptığı seyahat harcamalarındaki artışta ise ilk sırada yer aldı. Turistlerin Yunanistan'daki seyahat harcamaları geçen yıla kıyasla yüzde 25 artarken, onu yaklaşlık aynı oran ile İspanya, yüzde 20, İtalya ve yüzde 16 ile Fransa takip etti.  

Avrupa'da artan seyahat ilgidinin dinamosunun özellikle İngiltere, İspanya ve İtalya olduğunu belitilen ETC raporunda, "Önümüzdeki aylarda en az bir seyahate çıkmayı planlayan Avrupalıların oranı geçen yıla göre yüzde 6 artarak yüzde 36'ya yükseldi. Araştırmaya katılanların yüzde 33'ü iki, yüzde 24'ü ise ikiden fazla seyahate çıkacağını beyan etti." ifadelerine yer verildi.


Bu Haber 17.07.2024 - 09:00:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.