TUREB ile 2. etap yurtiçi uygulama gezileri başlıyor
Turist Rehberleri Birliği'nin (TUREB) üniversitelerin rehberlik bölümü mezun ve son sınıf öğrencilerine yönelik "Yurt İçi Uygulama Gezileri II.Etap" gezileri 23 Nisan 2014’te başlıyor.
TUREB’in 6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu gereğince, üniversitelerin Turist/Turizm Rehberliği bölümleri öğrencileri ile mezunlarına yönelik olarak düzenlediği yurtiçi uygulama gezilerinin ilk etabı Kasım-Aralık ve Ocak aylarında Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerini kapsayacak şekilde gerçekleşmişti.
Nisan sonunda başlayacak olan gezilerle kalan bölgeler tamamlanıyor. İlk defa 2013 yılında iki aşamalı olarak planlanan uygulama gezilerinin ilk etabı, Marmara – Ege ve Akdeniz Bölgelerini içerecek şekilde “Kış Gezisi” olarak adlandırılmış ve gezi, iklim koşulları ile konaklama maliyetleri de düşünülerek Kasım, Aralık ve Ocak aylarında 6 grup olarak gerçekleştirilmişti.
Uygulama gezilerinin II. Etabı İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerini içermektedir. Geziler öncelikle I. Etap Marmara-Ege ve Akdeniz bölgelerini tamamlayan Üniversitelerin Turist/Turizm Rehberliği bölümleri öğrencileri ile mezunlarına yönelik olarak 23.04.2014 başlatılacak olup mevcut yönetmelik gereği 27 gün olarak gerçekleştirilecek. Gezi programı toplamda 27 gün sürecek olup, gezi 4 gün Ankara çıkışlı günübirlik (konaklamasız), 22 gece konaklamalı, konaklamalar ise 3* - 4* - 5* yıldızlı otellerde olacak ve 4* ağırlıklı gerçekleşecek.
Geziye çıkacak her araç için en az 35, en çok 40 katılımcı olması şartı vardır. İkinci bir aracın çıkmasına yeterli sayıda başvuru olmaması halinde ise başvuru tarihine göre işlemlerini tamamlamış ilk 40 kişi geziye çıkacak, kalanlar sonraki tarihlerde yapılacak gezilere bırakılacak. Gezinin başlangıç noktası Ankara olacak. Gezi için katılımcılardan alınacak ücrete 2 kişilik odada kişi başı konaklama, kahvaltı ve akşam yemekleri dâhil olacaktır.
Katılım koşulları
Gezinin kişi başı ücreti 3.520,00 TL dir. Ankara ile yakın bölgelerin günübirlik gezileceği ve bu gezilerin Ankara hareketli olacağı ilk 4 gün, katılımcı tarafından Ankara’da konaklama talep edilecek olursa (kayıt esnasında bildirilmesi kaydıyla), bu ücrete 2 kişilik odada kişi başı 270- TL eklenecektir. Bu bedel kredi kartı ile tek çekim, havale veya nakit ödeme fiyatıdır. Kredi kartları için uygulanan uzun vadeli taksitlere sınırlama getirilmesi nedeniyle 3.520 TL’lik peşin ödemeli bu turun fiyatı, kredi kartına
3 taksit, 1.280 TL x 3 = 3.840 TL
6 taksit, 670 TL x 6 = 4.020 TL
9 taksit, 470 TL x 9 = 4.230 TL olarak turu yapacak acenta tarafından bildirilmiştir.
Fiyat double odada kişi başı yarım pansiyon (kahvaltı + akşam yemeği) konaklama olarak belirlenmiştir. Gezi programının yoğunluğu, konaklanan otellerde toplu alınan akşam yemek fiyatlarının uygun olması nedeniyle yarım pansiyon konaklama tercih edilmiştir.
Gezi, Ankara yakın çevresinden başlayıp, sırasıyla Karadeniz – Doğu - Güneydoğu ve İç Anadolu Bölgeleri tamamlandıktan sonra Nevşehir’de bitecektir. Dileyen katılımcılar buradan ayrılabilecekleri gibi, çıkış noktasına dönecek araç ile Ankara’ya da gelebileceklerdir.
Uygulama gezisi rehberlik eğitiminin önemli bir parçası olduğu için katılımcılar kendilerine gezi öncesi verilen tüm kurallara uymak, gezinin uyum içinde gerçekleşmesini sağlamak zorundadırlar.
Geziye çıkacak her bir araçta eğitmen rehber, belli dönemlerde katılacak TUREB ve Bakanlık gözetim ve denetim elemanları ile acenta temsilcisi bulunacaktır.
TUREB belli yerlerde programa katkı sağlamak amacıyla uzmanların katılımları ve anlatım yapmalarını temin edecektir.
Mevsim koşulları ve ziyaret yerleri (SİT alanı, camii, kilise, vb) göz önünde bulundurularak uygun kıyafet alınmalı, sabah erken saatlerde yola çıkılıp geç saatlerde otele giriş yapılabileceği bilinmelidir.
Uygulama Gezisi, Esmeralda Seyahat Acentası tarafından gerçekleştirilecektir. İletişim bilgileri; Necatibey Cad. No:13/9 Kızılay/ANKARA
Tel: 0 312 231 88 55 (Pbx), Faks: 0 312 231 52 32
E-Posta: turkiyeturu@esmeraldatur.com
Kesin Kayıt için Gerekli Belgeler
Mezun olunan okulun ve mezuniyet tarihinin de belirtildiği, TUREB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yazılmış uygulama gezisine katılım dilekçesi,
Gezi boyunca görünür bir şekilde taşınmak zorunda olunan kimlik kartları için dijital ortam vesikalık fotoğraf (kartların hazırlanması için e-posta yoluyla acentaya iletilecektir),
Nüfus cüzdan fotokopisi (T.C. kimlik numarasının da bulunduğu kimlik fotokopisi sigorta ve kayıt işlemleri için acentaya e-posta yoluyla gönderilecektir),
Gezi ücretinin yatırıldığını gösterir belge,
İlk 4 maddedeki belgeler turu yapacak acentaya taratılarak e-posta olarak gönderilecektir. Ancak, dilekçenin ıslak imzalı aslı, son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet renkli vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi tura başlarken araçtaki acenta görevlisine teslim edilerek acenta tarafından Birliğe ulaştırılacaktır.
Bu Haber 31.03.2014 - 14:14:29 tarihinde eklendi.