TUI lüks otel markası Mora'yı Türkiye'ye getirmeye hazırlanıyor

TUI lüks otel markası Mora'yı Türkiye'ye getirmeye hazırlanıyor
TUI Grubunun iki tepe yöneticisi Sebastian Ebel ve Peter Krueger, şirketin yeni dönene ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İkili, TUI'nin lüks otel markası Mora'yı Türkiye'ye getirmek istediğini açıkladı.

Turizm Güncel - Dış Haberler 

TUI'nin CEO'sı Sebastian Ebel ve grubun Tatil Deneyimleri, Grup Stratejisi ve Birleşme ve Satın Almalardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Peter Krueger, şirketin daha ileri tatil deneyimlerinin yaratılması ve kafalarındaki yeni destinasyonlar da dahil olmak üzere, şirketin gündemine ilişkin Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye açıklamalarda bulundu.

Grubun yeni lüks otel markası Mora'nın nerelerde inşa edileceği ile ilgili bir soruya ise Peter Krueger "Bununla ilgili birkaç seçenek var. Muhtemelen bu markayı Türkiye ve Cape Verde Adaları'nda hayata geçireceğiz. Çünkü bu marka için kaliteli servis son derece önemli." ifadelerini kullandı.  

Krueger ve Ebel'in açıklamalarının bazı önemli noktaları şöyle:

* Mevcutta 420 oteli işleten ve orta vadede 600 otele ulaşmayı hedefleyen TUI'nin gelecekte otelcilikte büyüme alanındaki odak noktası Afrika olacak. Çünkü TUI bu bölge sürekli büyüyor ve karlı.

* Önümüzdeki üç yıl içinde TUI, Zanzibar'da on otele ulaşacak. Yeni marka olan The Mora'nın ilk otelini geçtiğimiz günlerde Zanzibar'da açan şirket, adadaki portföyünü TUI Blue Bahari Zanzibar, Riu Palace Zanzibar ve Riu Jambo'yu ile güçlendiriyor. 

* Zanzibar'da ayrıca kısa süre içinde Robinson Club'ın inşasına da başlanacak ve buradaki otel sayısını gelecek yıllatda istikrarlı bir şekilde büyütecek. Şirket, Batı Afrika'nın ardından Doğu Afrika'da da sadece Avrupa'dan gelen misafirler için değil, aynı zamanda Afrika, Amerika, Yakın ve Orta Doğu'dan gelen yeni misafirler için de büyük bir potansiyel görüyor.

* TUI'nün 'The Holiday Experiences' bölümü şirketin otellerini, otel markalarını, yatırımlarını, kruvaziyeri, deneyimleri ve aktiviteleri bir araya getiriyor. 

* TUI yeni destinasyonlar geliştime noktasında bütünsel bir yaklaşım benimsiyor. Bu; ekonomik, sosyal ve ekolojik ayakları olan bir kalkınma için lokal partnerler ve yatırımcılarla birlikte çalışmayı içeriyor. Bu konuda TUI, yeşil enerjiye ve doğanın korunmasına odaklandığını ileri sürüyor. 

* Seyahatçilerin yüzde 50'sinin seyahat edilecek destinasyon konusunda bir bağlılığı yok. Seyahatçileri giderek daha fazla 'deneyim merkezli' hareket ediyor; Spor aktiviteleri, iyi bir dalış deneyimi, iyi bir çocuk programı... 

* Kuzey Afrika'da Mısır, Tunus ve Fas ile, Batı Afrika'da ise Senegal ve Cape Verde Adaları'nda kümelenmeler geliştirdik. Buralarda büyüyeceğiz. Benzer bir büyüme Kuzey Avrupa'da da yapılabilir. Pek çok Kuzey ülkesi artık yalnızca kaynak pazar değil, aynı zamanda varış noktası. Pek çok fikrimiz var ama hepsini hayata geçirebilmemiz gerekiyor. Ve tabii ki kârlı bir şekilde büyümek istiyoruz, buna ihtiyacımız var.

* Seyahat bir mega trend. Ancak bazı kaynak pazarlarlar diğerlerinden yavaş büyüyor. Talep Almanya'da ve İngilizce konuşulan ülkelerde yüksek. Aynı zammanda Doğu Avrupa'da da güçlü bir talep var. Ayrıca Fransa pazarı da güçlü bir hareket gösteriyor. Avrupa dışında artan bir Güney Asya'da, Çin gibi, büyümeyi tetikleyenbir popülasyonu var. Stratejimiz sadece grubun kendi otellerini temel almakla kalmıyor, aynı zamanda uçuş ve deneyim yelpazesini de genişletiyor.

* Kanarya Adaları'ndaki protestolar direkt olarak turizmi ve turistleri hedef almıyor. Ada halkı artık yüksek kiralarla başa çıkamıyor. Gerekli düzenleme olmadığı için konutla konut piyasasından çekilipo turizm piyasasına dahil oldu. Bazı durumlarda, bugün yalnızca yabancıların konut almaya gücü yetiyor, ancak Kanarya Adaları'nda yaşayanların artık konut almaya gücü yetmiyor. Yeni destinasyonlar geliştirme söz konusu olduğunda çerçeveyi hükümetler belirliyor. Ne tür bir turizm isteyip istemediklerine onlar karar veriyor. 

* Yeni açılan otellerde yerel nüfusun istihdam edilmesini sağlıyoruz. Zanzibar'daki yeni The Mora'da ekibimizin yüzde 90'ı adadan ve Tanzanya'dan geliyor. Otel tesislerinde çalışanlara konut sağlayoruz ve birçok ülkede çalışanlar için daha fazla konut sağlanmasına yönelik hareketi destekliyoruz. Müşteriler ancak bölge sakinleri mutlu olduğunda mutlu olur. Aksi takdirde turizmin dengesini bozma riskiyle karşı karşıya kalırız. 

* Tayland ve Vietnam'da TUI Blue ve Robinson otelleri ile temsil ediliyoruz. Bir sonraki adım Güney Asya olacak. Çin ve Hindistan, şimdilik yönetim ve franchise anlaşmaları ile 'temkinli şekilde' büyüdüğümüz ülkeler.   

* TUI, aile tatilleri söz konusu olduğunda, en farklı teklifleri ve benzersiz ürünleri sunan tur operatörü olmak istiyor. TUI şu anda seyahat ve otelcilşk şirketi olarak biliniyor ama bir yaşam tarzı markası olarak bilinmiyor. Bu nedenle şirket TUI'nin diğer markalarını ve ürünlerini ön plana çıkarmak için pazarlama çalışmaları yapıyor.


Bu Haber 06.07.2024 - 10:48:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.