TUI Grubundan kritik karar ve yeni yapılanma

TUI Grubundan kritik karar ve yeni yapılanma
Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, şirket içinde yeni bir yapılanmaya gidiyor. Daha etkili ve daha merkezi bir yapı hedefleyen şirkette, buna uygun yeni görevlendirmeler de yapıldı. Grubun tur operatörlüğüne ve mevsimselliğe bağımlılığı ise azaltılacak.

Turizm Güncel - Dış Haberler

TUI Grubu, CEO Sebastian Ebel kaptanlığında yeni bir dönüşüm sürecinden geçiyor. Avrupa pazarında ve diğer küresel pazarlarda daha fazla pay almayı hedefleyen şirket oteller, geziler ve deneyimler de dahil olmak üzere, daha fazla seyahat ürününü de tüketici ile buluşturmak istiyor.

TUI Grubu aynı zamanda, ana işi olan tur operatörlüğüne olan bağımlılığını azaltarak giderek daha fazla bireysel ürünü piyasaya sunmak istiyor. Grubun şu anda geliştirdiği Fransa, Polonya ve Çek Cumhuriyeti pazarlarının buna uygun olduğuna dikkat çekiliyor. Amaç ise gayet net; müşteri tabanını genişletmek.

TUI, Avrupa'daki işlerini merkezileştiriyor

Yeni stratejiye paralel olarak TUI, personel değişiklikleri de yapacak. TUI sözcüsü, şirketin bu şekilde daha hızlı ve daha yalın hareket edeceğine dikkat çekiyor. Buna göre, Almanya'daki değişimden iki isim faydalanacak. Bunlardan biri Stefan Baumert diğeri ise Benjamin Jacobi. 2024 yılının ekim ayında devreye girecek yeni yapıda her iki isme de yeni görevler verilecek.

Baumert Ticaret Direktörü oluyor

Şu anda TUI'nin Almanya ve merkez Avrupa  (Almanya, Avusturya, İsviçre ve Polonya) CEO'luğu görevini yürüten Stefan Baumert, yeni yapılanan "Markets + Airlines" departmanında Ticaret Direktörü sıfatıyla gelecekte grubun Avrupa pazarındaki tüm uçuş ve otel satın alımlarından sorumlu olacak ve Markest+Airlines departmanının başındaki isim olan, grubun yönetim kurulu üyesi, David Schelp'e rapor verecek.

TUI'de tur operatörlüğünün rolü küçülüyor

Stefan Baumert'in halihazırda yürüttüğü TUI Almanya CEO'luğu görevini ise ekim ayından itibaren, şu anda satış ve pazarlama direktörlüğü görevini yürüten, Benjamin Jacobi devralacak. Jacobi'nin koltuğuna kimin oturacağı ise henüz açıklanmadı.  

CEO Sebastian Ebel yeni yapılanmayla TUI'yi bir bütün olarak turizm ürünleri pazarına dönüştürmek istiyor. Bu şekilde grubun sezonluk işlere olan bağımlılığını azaltmayı planlıyor. Ebel, yeni yapılanmayla birlikte daha net sorumluluklar ve ölçülebilirlik yaratmayı hedefliyor. 

TUI Grubu bünyesinde "Markets + Airlines"ın (hava yolları ve tur operatörlüğü işi) yanında, "Hotels & Resorts", "Kruvaziyer" ve Deneyim (TUI Musement) departmanları bulunuyor.


Bu Haber 27.09.2024 - 14:29:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.