TUI, Alman Seyahat Birliği DRV'den ayrılıyor

TUI, Alman Seyahat Birliği DRV'den ayrılıyor

Alman seyahat devi TUI, ülkenin en büyük seyahat birliği olan DRV'den ayrılıyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Alman Seyahat Birliği (DRV), birliğin en büyük üyesi ve Avrupa'nın en büyük tur operatörü TUI'nin birlikten ayrılma kararı vermesinin şokunu yaşıyor.

DRV tarafından yapılan açıklamada "Alman Seyahat Birliği, kurumun uzun süredir üyesi olan en büyük tur operatörünün ayrılma kararını üzüntüyle karşılamıştır. Söz konusu ayrılık kararı, DRV'ye üye tüm TUI şirketleri için geçerli. DRV, sektörün ve üyelerinin çıkarlarını güçlü bir şekilde temsil etmek ve seyahat endüstrisinin ekonomik ve politik çerçevesini olumlu bir şekilde şekillendirmek için tam güçle çalışmaya devam etmektedir." denildi.

TUI'nin, tur operatörlerine yeni yükler getireceği belirtilen yeni paket tur yönetmeliğine karşı kendi lobisini yapmak amacıyla ayrılma kararı aldığı belirtiliyor. TUI'nin açıklamasında yer alan "DRV'nin üyelik yapısı nedeniyle çok farklı konuları ele almak istediğinin farkındayız. Biz DRV'ye uzun süredir üyeyiz ve bu nedenle bu adımı hafife almadık. Ancak, var olan sıkı uluslararası rekabet ortamı göz önüne alındığında yeni bir yapılanmaya ve yeni şeylere ihtiyaç olduğu görülüyor." ifadesi de, DRV'nin yeni paket tur yönetmeliğine karşı 'üstü örtülü bir eleştiri' barındırıyor.

TUI'nin, outgoing turizmi, dolayısıyla kendi çıkarlarını merkeze alan bir lobi faaliyeti yürütmesi bekleniyor.



Bu Haber 29.06.2024 - 06:36:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.