TUI 3. çeyrek bilançosunu açıkladı, işte şirketin üç aylık cirosu 

TUI 3. çeyrek bilançosunu açıkladı, işte şirketin üç aylık cirosu 
Seyahat devi TUI, yılın üçüncü çeyreğine ait bilançosunu açıkladı. TUI'nin açıklamasında, şirketin üst üste 8 çeyrektir kesintisiz büyüdüğü ifade edildi.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, nisan-mayıs-haziran aylarını ifade eden üçüncü çeyrek bilançosunu açıkladı. TUI Grubunun üç aylık toplam cirosunun, geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 9 artarak 5,3 milyar eurodan 5,8 milyar euroya yükseldiği belirtilen bilançoda, şirketin vergi, faiz ve amortisman öncesi (FAVÖK) karının ise yüzde 37 (62 milyon euro) artarak 262 milyon euroya ulaştığı kaydedildi. Üçüncü çeyrek verilerinin, grubun yıl geneli hedefi olan yüzde 10 gelir artışı ile yüzde 25 FAVÖK artışı hedefini teyit ettiği belirtildi.

Hava yolu ve tur operatörü ayağında ise FAVÖK 10 milyon eurodan 16 milyon euroya yükseldi. 

Bu dönemde TUI'nin hizmet verdiği müşteri sayısı yüzde 4 artışla 5,8 milyona yükselirken, yaz dönemi tatil talebinin yüzde 6, ortalama tatil fiyatının ise yüzde 3 arttığı ifade edildi. Yaz programının yüzde 88'ini sattığını açıklayan TUI, 2024-24 kış rezervasyonlarının ise cesaret verici olduğunun altını çizdi. 

Bilançoda ayrıca, 30 Haziran itibariyle TUI'nin 2,1 milyar euro net borcunun olduğu da ifade edildi.


Bu Haber 14.08.2024 - 09:51:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.