Tek seyahat eden Ruslar en çok hangi destinasyonları tercih ediyor?

Tek seyahat eden Ruslar en çok hangi destinasyonları tercih ediyor?

Paket tur almadan tek başına seyahat eden Rus turistlerin en çok tercih ettiği destinasyonlar açıklandı.


Paket tur almadan seyahat eden Rusya turistlerin ilk tercihi Türkiye oldu. İzvestiya, rezervasyon servislerinin yanı sıra sigorta şirketlerinin açıkladığı verilere dayandırdığı haberde, en çok tercih edilen diğer yurt dışı destinasyonlar arasında Çin, Tayland ve Vietnam'ı da sayıyor.

Sigorta şirketi Rosgosstrah'ın açıkladığı verilere göre bağımsız seyahat eden turistlerin yüzde 57'si Türkiye'ye gidiyor. İkinci sırada yüzde 15'lik payla Rusya içi istikametler var.

TürkRus’ta yer alan habere göre, Alfastrahovanii şirketi de en çok seyahat sigortası yaptıkları destinasyonun Türkiye olduğunu açıkladı.

OneTwoTrip rezervasyon servisi de Rusların yurt dışında en çok otel rezervasyonu yaptıkları ülkenin yüzde 15,2'yle Türkiye olduğunu açıkladı. Ancak rezervasyon sayısında geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 24'lük düşüş söz konusu.

Gazeteye konuşan sektör temsilcileri pandemi önlemlerinin kaldırıldığı günden bu yana Rus turistler nezdinde Çin'in popülaritesinin de sürekli artış halinde olduğunu belirtiyor. Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre 2021'de Çin'i ziyaret eden Rus turist sayısı 2 binde kalırken, 2023'te bu sayı 733 bini geçmiş durumda.

 



Bu Haber 17.07.2024 - 10:32:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.