ATOR Başkan Yardımcısı Taras Kobişçanov, yurt dışı turlarının yüzde 15-20 oranında pahalanabileceğini bildirdi.
Turizm Güncel - Dış Haberler
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Taras Kobişçanov, yurt dışı paket turlarının iki ay içinde yüzde 20 oranında pahalanabileceğini söyledi.
Kobişçanov, şu anda petrol vadeli işlemlerinin satışları nedeniyle petrol fiyatlarındaki düşüş trendinin 1,5-2 ay içinde ruble-dolar ve ruble-euro kurlarını etkileyeceğini, ancak piyasanın daha erken tepki verme ihtimalinin de bulunduğunu ifade etti.
Kobişçanov sözlerine şöyle devam etti:
"Önümüzdeki birkaç ay içinde dolar kuru 90 ruble altına düşmeyecek. Yurt dışı paket tur fiyatlarının döviz kurlarına sıkı sıkıya bağlı olduğunu hatırlatmak isterim. Eğer ruble değer kazanırsa, tur operatörlerinin sistemleri fiyatları düşürerek yeniden hesaplar. Değer kaybederse, ruble fiyatları yükselir. Bu nedenle, şu an yurt dışı tatil paketlerini uygun fiyata satın almak için ideal bir dönem. Turistlere, yurtdışı tatillerini tam şu anda almalarını öneririm. Çok yakında şartlar değişebilir."
Petrol fiyatlarındaki düşüş kaynaklı ruble değer kaybının, yurt dışı seyahat sayısını yüzde 10-15 oranında azaltabileceği öngörülüyor.
Ruble kurundaki dalgalanmaların Rusya içi destinasyonlara ilginin artırabileceğini kaydeden Kobişçanov, "Şu anda, mazotla ilgili olumsuz bilgi akışı nedeniyle Anapa turlarına yönelik yaz talebinde bir düşüş var. Ancak tahminlerime göre, diğer doluluğa ulaşmış Krasnodar Bölgesi tatil beldeleri - Soçi, Gelencik ve diğerleri - yüksek talep gördüğünde ve ruble kuru yurt dışı seyahatler için o kadar cazip olmadığında, Anapa bu yaz dolmaya başlayacak" dedi.
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri