Steve Heapy'den Antalyalı otelcilere: Bize düşük fiyat verin!

Steve Heapy'den Antalyalı otelcilere: Bize düşük fiyat verin!
İngiliz Jet2.com ve Jet2 Holidays CEO'su Steve Heapy, Antalya'da Türk otelcilerle bir araya geldi. Jet2 Holidays'in Türk otelciler için bir 'kurtuluş reçetesi' gibi sunan Heapy, "Bize düşük, diğerlerine yüksek fiyat verin." dedi.

2024 sezonunu değerlendirmek ve 2025 planlamalarını görüşmek üzere Antalya'ya gelen İngiliz hava yolu şirketi Jet2.com ile onun tur operatörü Jet2 Holidays'in CEO'su Steve Heapy, endişe duyulacak kimi etkenlere rağmen Türkiye'nin İngiltere pazarında geleceğinin parlak olduğunu söyledi. 

Tourism Today'e konuşam Heapy "Türkiye çok talep gören bir destinasyon. Kaliteli otelleri ve hizmeti var.  Ancak yine de endişelenmemiz gereken bazı şeyler var. Ortadoğu’daki jeopolitik durum nedeniyle Türkiye’ye olan talep düşüyor. Enflasyon nedeniyle otellerde büyük fiyat artışları gördük ve bu da Türkiye ile diğer destinasyonlar arasındaki fiyat farkını azaltıyor. Otelcilerin, otellerdeki personel sayısını azaltmamasına dikkat etmeliyiz çünkü bu büyük bir fark yaratır. Türkiye çok iyi otelleriyle, yüksek standartlarda müşteri hizmetleriyle, iyi konaklama fiyatlarıyla, yapılacak çok şeyin olduğu bir ülke ve hala çok güçlü bir destinasyon. Ancak burayı daha az cazip hale getirmemek için dikkatli olmalıyız. Ortadoğu'daki jeopolitik durum nedeniyle birlikte çok sıkı çalışmalıyız." diye konuştu.

"Jet2 Holidays'a düşük, diğerlerine yüksek fiyat verin"

Türkiye'nin kısa vadede hızlı bir şekilde erken rezervasyona odaklanması gerektiğini kaydeden Heapy "Otelcilerin uzun vadeli çözüm olarak Jet2 Holidays ile çalışmaları ve erken satış yapmaları gerekiyor. Erken satış yapmak zorundayız. Çünkü son birkaç yıldır Türkiye’de fiyatlar hızla arttı. Enflasyon yüksek olduğu için maaşlar da artmak zorunda kaldı. Bunu anlıyorum ama bu otel fiyatlarının da arttığı anlamına geliyor. Fiyatların daha da yükselerek Türkiye’ye olan talebi kesmemesi için dikkatli olmalıyız. Otelcilerin yapabileceği şey Jet2holidays’e en iyi fiyatları ve diğer herkese ise daha yüksek bir fiyat vermek. Bu sorun için iyi bir çözüm” tavsiyesinde bulundu.

"Türk turizmciler Jet2 Holidays ile çalışmalı"

Heapy, “Bence oteller, kendilerini riske atmamak ve erken satış yapmak için jet2 Holidays ile çalışmalılar. Çünkü insanlar bir tatili iptal etmesi yeni bir tatil rezervasyonu yapmaktan daha zor buluyor ve kendilerini destinasyona kimin getirdiğini hatırlıyor. jet2.com İngiltere’deki 12 farklı merkezden misafirleri Türkiye’ye getiriyor. Bu nedenle, biz tüm riskleri alarak bizimle çalışan otellerin en iyi fiyatları, en iyi müsaitlikle ve en az stop satışla aldığından emin olmalıyız. Lütfen herkesi buraya getiren şirketi koruyun, sevin ve değer verin. Ve bu şirket de Jet2!” diyerek Türk turizmcilere jet2 ile çalışmaları için çağrıda bulundu.

"Daha fazla otel, daha fazla oda istiyoruz"

Regnum Carya'daki toplantıda Antalyalı otelcilere de seslenen Steve Heapy Türkiye’nin Jet2 için stratejik bir destinasyon olduğunu söyledi. Türkiye'de sürekli olarak yeni destinasyonlara ve ürünlere yatırım yaptıklarını kaydeden Heapy  "Türkiye’de 540’ın üstünde otelle hizmet veriyoruz. Kıbrıs ve Yunanistan’ın dâhil olduğu Akdeniz destinasyonları arasında en çok Türkiye’ye rezervasyon alıyoruz. Yıldan yıla Türkiye’de yaptığımız çalışmaları artıyoruz. Misafirlerimize sunabileceğimiz yeni hizmetler yaratmaya çalışıyoruz. Daha fazla otel istiyoruz, otellerde ise daha fazla oda istiyoruz. Önümüzdeki yıl Türkiye’deki otellerimize bir milyondan fazla insan getireceğimizi umuyorum. Bunu da doğru otellere ve doğru otellerdeki doğru odalara sahip olduğumuzdan emin olarak yapacağız” diye konuştu.

Münci Karakaya: İngiltere pazarının yıldızı Jet2 oldu

MTS Globe Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Münci Karakaya ise konuşmasında, turizmin her şeyden çok çabuk etkilendiğini kaydetti. "Biri öksürse biz burada hasta oluyoruz." diyen Karakaya  iklim değişikliğinin meydana getirdiği doğal afetlere ve Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyadaki savaşlara dikkat çekti. Karakaya "Bizi etkileyen ekonomik durumlar var. Paranın yön değişmesi bizi etkiliyor. Aynı şekilde enerji de yön değiştiriyor. Tüm bunlara rağmen Türkiye turizmine şöyle bir baktığımızda görüyoruz ki, Almanya pazarı yara almadan devam ediyor. Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Fransa ve İtalya’dan gelen turist sayıları da güzel bir kazanç oluşturuyor. Birleşik Krallık son zamanlarda üstüne koya koya gelişmeye devam ediyor. Bu gelişme bizim için yeni bir alternatif pazar yarattı. Bunun da yıldızı jet2 oldu” dedi. 

Jet2.com, İngiltere’nin en büyük üçüncü havayolu olurken, jet2holidays ise en büyük tur operatörü olduğunu açıklayan Steve Heapy, “İngiltere’nin 12 şehrinden, 22 ülkeye 650’den fazla resort, 70’ten fazla denizaşırı destinasyon ve 500’den fazla rota ile hizmet veriyoruz. Büyüme eğrimiz 2019’dan beri devam ediyor. Pandemiyle geçen 2 seneyi saymazsak 2019’dan bu yana %35 büyüme kaydettik” şeklinde konuştu.


Bu Haber 01.10.2024 - 15:38:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.