SKY Airlines, filosuna bir uçak daha kattı

SKY Airlines, filosuna bir uçak daha kattı
SKY Airlines son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlar ile lider yaklaşımlarından sıkça söz ettirirken 15 uçaklık filosu ile sürdürdüğü operasyonlarına yeni bir uçak daha ekleyerek filosundaki uçak sayısını 16 ya yükseltti.


Özellikle son bir yıl içerisinde Türk semalarında ilk defa havalandırdığı iki yeni nesil Boeing 737-900ER ve kapsamlarını genişlettiği kalite güvence belgeleri ile kararlı yükselişini gösteren SKY Airlines filosuna eklediği Boeing 737-800NG (kıvrık kanat) ile bu kararlılığını sürdürüyor. SKY Airlines Mayıs 2009- 2010 döneminde %70 artış göstererek 400.000 yolcu taşıdı. Böylelikle Antalya da en çok yolcu taşıyan havayolu oldu ve birinci sıraya oturdu.

Kayıgroup CEO ve SKY Havayolları Genel Müdürü Tahir GÖRGÜLÜ filoya eklenen yeni uçağı karşılarken: “Ülkemizde birçok alanın can damarı olmasının yanı sıra özellikle Türk turizm sektörü için konumu ve önemi tartışılmaz noktada olan hava ulaşımı adına SKY Airlines, artan pazar gücü ve yetişmiş insan kaynakları ile kararlı ivmesini sürdürüyor. Bu noktada gökyüzünün sağladığı sınırsız imkânlar ile hızlı ve konforlu ulaşım olanakları sunmayı ilke edinen SKY, kalite politikalarından ödün vermeden, arttırılan destinasyonlar ve gelişen filosu ile bu gün sektörün öncü kuruluşları arasında. Filomuza eklenen yeni Boeing 737-800NG nin katılması ve koltuk sayımızın artmasının yanı sıra Türk Bayrağı ve Türk markası taşıyan yeni bir uçak daha dünya semalarında uçacak; en önemli gurur budur. Ayrıca Türkiye mize yakışır şekilde daha önceki uçaklarımıza Side, Alanya, Kemer gibi isimler verirken TC-SKR tescil kodlu ve 189 koltuklu yeni uçağımızın adını “Bodrum” olarak belirledik. Kuyruk rengimiz ise kırmızı- beyazdır. Filomuzun bu yeni üyesi ağırlıklı olarak Almanya, Hollanda, Polonya, Belçika, İskandinav bölgesi, Portekiz, İngiltere ve Kazakistan uçuşlarında kullanılacak.” dedi. Ayrıca GÖRGÜLÜ bir güzel haber daha verdi; önümüzdeki günlerde SKY Airlines filosuna bir B737- 800 wingletli uçak daha katılacak. Böylelikle SKY Airlines sezondaki çalışmalarına 17 uçak ile devam edecek.

SKY Havayolları  Türk turizminin öncüsü KAYIGROUP' a bağlı, Antalya'da konuşlanmış bir charter havayolu şirketidir. Kadrosundaki tecrübeli ve konularında uzman personeli ile müşterisi olan tur operatörlerine, Avrupa'da 50 farklı destinasyona uçarak servis kalitesi yüksek ve güvenilir hizmet vermektedir. SKY, mevcut filosunda bulunan üç adet B737-800, iki adet B737-900ER, altı adet B737-400, üç adet A320 ve iki adet A321-231 uçağı ile 180.000 saat üzerinde uçarak 8.000.000 üzerinde yolcu taşımıştır. Sürekli şirket içi ve mesleki eğitime önem veren SKY organizasyonu ICAO, JAA gibi bütün uluslar arası ve yerel sivil havacılık otoriteleri tarafından belge ile yetkilendirilmiş ve bu yetkiler kapsamında, talimatlarına uyarak operasyon yapmaktadır.




Bu Haber 08.06.2010 - 16:56:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.