EMITT Turizm Fuarı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanı Sherif Fathy, Türkiye’den Mısır’a giden turist sayısının yüzde 40 arttığını açıkladı.
Turizm Güncel
Bu yıl 28’incisi düzenlenen EMITT Turizm Fuarı’nda Mısır Turizm Otoritesi tarafından Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanı Sherif Fathy ve Mısır Turizm Otoritesi CEO’su Amr El-Kady'nin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.
Toplantıda konuşan Sherif Fathy, Türkiye ile tarihi eserlerin iadesi konusunda mutabakat imzaladıklarını açıkladı. Fathy, “Türkiye, bizlere bazı eserlerini sundu. Kaçakçılardan ele geçirilen eserleri bizlere sundular. Bu eserleri bize vereceklerini göstermeleri bu konuda ne kadar iyi niyetli olduklarının göstergesi. Bir mutabakat zaptı imzaladık. Çeşitli alanlarda iş birliği gerçekleştirileceğiz” dedi.
Türkiye ve Mısır arasında turist trafiği hakkında bilgi veren Fathy, “Bu yıl Türkiye’den Mısır’a gelen turist sayısında yüzde 40 artışla 230 bin oldu. Rakam çok yüksek değil ama ileriki yıllarda artacağını düşünüyorum. Daha fazla tanıtım yapılması gerek. Daha fazla Mısırlının da Türkiye’ye gelip görmeleri gerek. Eğer Türkiye’de vize işlemleri kolaylaştırılırsa gelecek ziyaretçi sayısının artacağını düşünüyorum. Bu yıl jeopolitik duruma rağmen ziyaretçi sayısında yüzde 6 artış var. Turizm gelirimizin de 17 milyar dolar olduğunu tahmin ediyoruz. Ziyaretçi sayısı tüm olan bitene rağmen büyük bir gelişme olsa da yine de beklentililerimizin altına kaldı, iki haneli büyüme bekliyorduk. Önümüzdeki dönemde de benzer büyüme bekliyoruz. Dünya ekonomisi ve çevremizdeki gelişmeler önemli.” ifadelerini kullandı.
Mısır’ın tanıtım çalışmalarında ‘Çeşitli ve Eşsiz’ sloganını kullanacaklarını söyleyen Fathy, “Mısır’ın elindeki potansiyel çeşitli ve eşsiz. Gelecekteki kampanyalarımız da çeşitli ve eşsiz başlıkları altında gerçekleştirilecek. Çeşit çeşit çöllerimiz var. 41 müzemiz var. Tüm bunlara ilaveten turistlerin gelmesi için işaretlenmemiş alanlar da var. Ülkenin birçok yerine yayılmış çok nokta var, hepsi turizme açılamıyor” dedi.
Kızıldeniz’in Akdeniz’de en hızlı büyüyen destinasyon olduğunu söyleyen Fathy, turizmle ilgili yürüttükleri çalışmalar hakkında şu ifadeleri kullandı:
“Kızıldeniz, Akdeniz’in en hızlı büyüyen Akdeniz destinasyonu, Mısır’ın kuzey sahilleri çok talep görüyor. Kuzey sahillerinde çok sayıda turist ağırladık. Bu yıl da bölgeye gelecek turist sayısı ve turizm gelirinin 3’e katlanmasını bekliyoruz. Kuzey sahillerimizin bulunduğu bölgede 3 havalimanı var. Her yere erişilebilirlik sunan havalimanı gamımız var. En çok turist Avrupa’dan geliyor. Suudi Arabistan’dan gelen turist sayısında da artış oldu.
Otelcilik anlamında birçok girişim başlattık. Ülkenin birçok yerinde master planlar yapıyoruz. Piramitlerin bulunduğu bölgede yeniden yapılanma planlıyoruz.
Bu yaz için beklentilerimiz de oldukça yüksek. Erken rezervasyonlar başladı. Taleplerde artış görüyoruz. Charter operasyonları için de yeni bir girişim başlatıyoruz. Yaz aylarında hava yolu şirketi ve tur operatörlerinin daha çok turist getirmesini umuyoruz.
İslam, Hristiyanlık ve Yahudilik dinlerinden birçok eser bulunuyor Mısır’da. Bu niş bir alan. Çok yakın bir zamanda Kahire’nin merkezinde alanın yeniden yapılandırılması tamamlanınca bu noktalar yeniden ziyarete açılacak.
Kutsal Aile Noktası dediğimiz bir bölge var. Burada 25 eserimiz var. Bunların çoğu restore edildi. Pek çoğu henüz turist ağırlayacak durumda değil. 5 tanesini tamamladık. Otel ve oda kapasitelerini artırmaya çalışıyoruz. Uzun Nil turları organize etmeye çalışıyoruz.
Piramitlerde turistler için ayrı bir yol yapılacak. Burada yeni bir düzenleme yapmayı, turistleri daha iyi bir şekilde bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. “
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri