Saygısız, hedonist turist bu sefer İtalya'da görüntülendi 

Saygısız, hedonist turist bu sefer İtalya'da görüntülendi 
Etkileşim çılgınlığı işe yanıp tutuşan saygısız turist bu sefer İtalya'da ortaya çıktı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Sosyal medyada etkileşim almak içim gittikleri destinasyonlarda türlü rezillikler ve saygısızlıklar yapan hedonist turistlerden biri İtalya'nın Floransa şehrinde görüntülendi. 

İtalyan yetkililer, hafta sonu şarap ve şehvet tanrısı Bacchus'un heykeline tırmanıp öpüşen, sürtünen ve bunu filme alan bir kadın turistin kimliğini belirlemeye çalışıyor. 

Görüntülerin sosyal medyada viral olması sonrası öfkelerini dile getiren İtalyan Kültür Bakanlığı yetkilileri ve belediye yetkilileri, bunun bir seks taklidi olduğunu ifade etti. 

Floransa belediye meclisi yetkilileri, kimliği henüz belirlenemeyen turistin muhtemelen sarhoş olduğunu ifade etti. Kimliğinin belirlenmesi durumunda söz konusu turistin para cezasına çarptırlacağını ve ömür şehre girişinin yasaklanacağını kaydeden yetkililer, yıllardır bu tip turistlerle başlarının dertte olduğunu anlatıyor. 

Michelangelo'nun heykellerinden etkilenen ve 1552 yılında Floransa'ya yerleşen heykeltraş Giambologna tarafından 16. yüzyılda yapılan Bacchus heykelinin orijinali Bargello Müzesinde sergileniyor. Kadının tırmandığı replika ise Ponte Vecchio köprüsünün yakınındaki bir sokağın köşesinde duruyor.

İtalya daha önce de bu tip hedonist turist davranışlarıyla karşı karşıya kaldı. 2022 yılında bir kişi Maserati marka arabasını Roma'nın ünlü İspanyol Merdivenleri'nde sürmekle suçlandı. Aynı yıl Venedik'teki Büyük Kanal'da sörf yapan turistlere para cezası verildi. 

2023 yılında bir grup genç sosyal medyada paylaşmak amacıyla değerli bir heykelle fotoğraf çektiren gençler, heykeli devirmişti. Yine 2023 yılında bir başka turist Piazza della Signoria'daki 16. yüzyıldan kalma Neptün Çeşmesi'ndeki bir heykele zarar verdiği için gözaltına alınmıştı.


Bu Haber 18.07.2024 - 11:47:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.