SAN TSG, yurt içi ve yurt dışındaki birçok IATA ve NonIATA seyahat acentesine SanFlight markası ile online uçak bileti yazılım desteği veriyor.
Müşterilerine ve seyahat endüstrisine özel yazılım çözümleri sunan SANTSG, SanFlight markası ile yurt içi ve yurt dışındaki birçok IATA ve NonIATA seyahat acentesine online uçak bileti yazılım desteği sağlıyor.
SanFlight uçak bileti satışı yapan acentelerin dijital dönüşümlerini hızlandıracak dağıtım çözümleri yanında koltuk seçimi, yemek, uçak içi hizmetler gibi ek servislerin satışı, iptal, iade değişiklik gibi satış sonrası hizmetlerin de dahil olduğu çözümler sunuyor.
SanFlight ekosisteminde Amadeus, Travelport ve Sabre GDS’leri, LowCost tedarikçiler, direkt NDC havayolu bağlantıları ve 100’den fazla tur operatörünün charter yer alıyor. SanFlight, Amadeus ve Travelport’un yetkili teknoloji partneri olup aynı zamanda SingapurHavayolları’nın Türkiye merkezli ilk ve tek (aggregator) NDC teknoloji ortağıdır.
SanFlight acentelere özel online uçak bileti çözümleri sunmasının yanında, kendi yazılım ekibi olan seyahat acentelerinin de her GDS ve havayolu entegrasyonunu tek tek entegre etmelerine ve güncel tutmalarına harcayacakları zaman ve kaynak maliyetlerini de ortadan kaldırıyor. Acente yazılım ekipleri SanFlight’ın tek bir api entegrasyonu ile SanFlight ekosistemindeki tüm uçak bileti tedarikçilerine kendi acente anlaşmaları ve web servis hesapları ile ulaşabiliyor. NDC entegrasyonları sayesinde havayollarının NDC’ye tanımladıkları özel fiyatlar ile acenteler müşterilerine daha uygun bilet satışı yaparak karlılıklarını arttırıyor.
Türkiye’deki en kapsamlı NDC ve Direkt Web Servis entegrasyonları sağlayan SanFlight, dünyadaki birçok teknoloji partneri, global tedarikçi ve charter tedarikçileri ile entegredir.
SanFlight Genel Müdürü Serkan Selen yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"SanFlight’ın yenilikçi çözümleri ve gelişmiş alt yapısı sayesinde birçok seyahat acentesine çözüm sunuyoruz. Dünya çapındaki acenteler için geliri, marka bağlılığını artıran ve maliyetlerini azaltan entegre çözümlere odaklıyız. SanFlight, gerçekleştirdiği ve alt yapısında bulunduğu projeler ile küresel ayak izini ve yeteneklerini büyütmeye devam ediyor. Birçok havayolunun yetkili teknoloji partneri olarak seyahat acentelerine kesintisiz hizmet vermenin haklı gururunu yaşıyoruz. 2023 yılında sistemlerimiz üzerinden geçen trafik bilgilerine baktığımızda 220 milyonun üzerinde sorguya yanıt vermişiz. Bu yıl bu rakamların çok daha üzerine çıkacağımıza eminiz.
Pandemi sonrası yaşanan toparlanma ve seyahat özgürlüğünün artması ile seyahat acentelerinin geleceği için sektörümüzde yaratıcılığa, hızlı inovasyona ve yeni teknoloji seçimlerine ciddi bir ihtiyaç oldu. Sektör genelinde gelişmiş uçak bileti satış alt yapımız büyük bir ilgi ve destek gördü. GDS’ler ve Havayolları ile NDC ve direkt entegrasyonlar sayesinde acentelerin kendi içlerinde yazılım geliştirme ve yenilikleri takip etme, güncel kalma konusunda kaynak harcamalarına gerek olmadan gelirlerini artırıcı yenilikleri sunarak mevcut ve gelecekteki müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu çözümleri sunma vizyonumuzun acentelere değer kattığını görüyoruz.”
Türkiye'deki hava trafiği, 2023 yılında Türkiye Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) verilerine göre oldukça yoğun bir seyir izledi. Toplamda 1 milyon 681 uçuş gerçekleşirken, iç hat uçuşları 868 bin ve dış hat uçuşları 813 bin olarak kaydedildi. Bu süre zarfında Türkiye genelindeki havaalanlarından toplam 214 milyon yolcu seyahat etti. İç hatlarda 91 milyon, dış hatlarda ise 122 milyon yolcu kaydedildi.
SanFlight sistemlerinden geçen Toplam sorgu sayısı 220 milyonun üzerinde gerçekleşti. İç hat sorgu oranı yüzde 6.4, dış hat sorgu oranı ise yüzde 94.6 olarak belirlendi. Bilet satışlarında iç hatlarda yüzde 70.1'lik bir oran görülürken, dış hatlarda ise bu oran yüzde 29.9 olarak kaydedildi.
SanFlight sistemlerinde en çok tercih edilen havayolları arasında THY, Pegasus, SunExpress, FlyDubai, Qatar olurken, uçak tipleri arasında Boeing B737-800, Airbus A320-200, Airbus A321-231, Boeing 73h, Boeing B737-900er öne çıktı. Gerçekleşen biletlemelerde Business Sınıf tercihi yüzde 2.4, Economy Sınıf tercihi ise yüzde 97.6 olarak belirlendi. Cinsiyet bazında bakıldığında, erkek yolcuların oranı yüzde 67.4, kadın yolcuların oranı ise yüzde 32.6 olarak kaydedildi.
SanFlight sistemlerinde Kalkış saatlerine göre yapılan biletlemelerde öğleden önce kalkışları tercih edenlerin oranı yüzde 40.14 iken, öğleden sonra kalkışları tercih edenlerin oranı yüzde 59.86 oldu. Tek yönlü seyahat edenlerin oranı yüzde 62.19 iken, gidiş dönüş bileti tercih edenlerin oranı yüzde 37.80 olarak belirlendi.
SanFlight sistemlerinde 2023 yılında havayolu fiyat değişim oranlarına göre iç hatlarda ~%115.96 TRY, dış hatlarda ise ~%28.65 EUR değişimler kaydedildi.
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri