Rusya’da uçak biletleri neden zamlanıyor?

Rusya’da uçak biletleri neden zamlanıyor?

Rusya Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Vladimir Poteshkin, uçak biletlerinin zamlanması ile ilgili açıklama yaptı.


Rusya Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Vladimir Poteshkin, bu yılın Mayıs-Haziran aylarında Rus taşıyıcıların uçak biletlerinin maliyetinin yüzde 9 oranında arttığını söyledi.

GazetemRu’da yer alan habere göre Poteshkin, Federasyon Konseyi’nde düzenlenen “Hava taşımacılığının satın alınabilirliğini arttırmaya yönelik tedbirler” konulu toplantıda konu hakkında yaptığı açıklamada “Federal Antitekel Servisi (FAS) ile birlikte yolcu taşımacılığının maliyetini izliyoruz. Bu yıl gerçekten de fiyatlarda belirgin bir artış var. Ocak’ta yüzde 14 artış gözlemlenirken, Şubat’ta yüzde 18, Mart’ta yüzde 22, Nisan’da yüzde 11, Mayıs-Haziran’da yüzde 9 artış gözlemlendi” şeklinde konuştu.

Bu durumun bir dizi faktörle gerekçelendirildiğini belirten Poteshkin, “Bunların arasında ulaşım maliyetindeki artış, rezervasyon derinliğindeki artış, ulaşım talebindeki artış, devam eden yaptırım kısıtlamalarının neden olduğu uçak bakım fiyatlarındaki artış, Batı’nın sektörümüz üzerindeki baskıyı artırmaya yönelik devam eden girişimleri yer alıyor.” dedi.

Ulaştırma Bakanı Yardımcısı, vatandaşların hareket etmesi için tüm koşulların yaratıldığı ve turist akışının arttığı göz önüne alındığında, uçakların uçuşa elverişliliğinin korunmasının katlandığını da sözlerine ekledi. Poteshkin, havayolu şirketlerinin ülke genelinde ulaşımı sağlamak için tüm tedbirleri aldığını vurguladı.



Bu Haber 19.07.2024 - 10:12:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.