Ruhi Koçak: Turizm projesi 20 yıldır bekletiliyor 

Ruhi Koçak: Turizm projesi 20 yıldır bekletiliyor 
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, yer tahsisleri 20 yıl önce yapılan turizm projelerinin hala hayata geçirilmediğini belirtti.

Mersin'in Tarsuıs ilçesi, arazi tahsislerinin yapılmasının üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen bir türlü başlamayan turizm projelerinin hayata geçirilmesini istiyor. 

"Proje 20 yıldır bekletiliyor"

Konuyla ilgili Dünya gazetesinden Fahriye Kutlay Şenyurt'a konuşan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, Tarsus’un turizm ve gastronomide de ön plana çıkmasına yönelik çalışmalar yapılmasına vurgu yaptı. Koçak, “12 bin yataklı Mersin Tarsus Turizm Gelişim Bölgesi ve Kar Boğazı Kayak Merkezi’nin bir an önce hayata geçmesini bekliyoruz. Tarsus’un turizm alanları 20 yıldır tahsisi yapıldığı halde beklemekte. Şu anda iki firma ÇED raporunu aldı. Yatırımcıların bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz. Bölgenin çehresini değiştirecek projenin sağlık, golf, sergi ve konferans turizmi ağırlıklı olması planlandı. Turizm bölgesinin sahil uzunluğu yaklaşık 9 kilometredir. Adanalıoğlu’nu da dahil edersek 14 kilometreye ulaşıyor” ifadesini kullandı.

Tarsus’un coğrafi işaret almış 9 ürünü var

Tarsus’un turizmde gelişmesine yönelik ayrıca sokak iyileştirmelerinin, gezi güzergâhlarının elden geçirilmesi ve yaya yollarının artırılması gerektiğini de belirten Koçak, “Kentimizde faaliyette olan mevcut işletmelerimizin turizm belgesi veya turizme uygunluk belgesi almaları önemli. Yetişmiş elemana ihtiyacımız var. Geçen yıl Meslek Edindirme Merkezi’nde iş bulamayan vasıfsız personellere eğitimler vererek meslek edinmelerine katkıda bulunduk. Ayrıca, Kariyer Merkezi’yle de iş arayanlarla işverenleri buluşturmayı planlıyoruz” dedi. 

Tarsus Belediyesi ile beraber Tarsus Gastronomi Merkezi’ni kurduklarını söyleyen Başkan Koçak, gastronomi merkezindeki atölyelerde eğitimlerin verileceği, bir yandan yemeklerin yapılıp satıldığı Good Food gibi bir merkez yapmak istediklerini söyledi. Koçak, “Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tarsus’un coğrafi işaret almış 9 ürünü var. Ayrıca bu ürünlerde Merkezde satılıp ikramları yapılacak” dedi.


Bu Haber 17.09.2024 - 08:49:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.