Rıza Perçin: Disiplin Kurulunun kararını beklemeden istifa ettim

Rıza Perçin: Disiplin Kurulunun kararını beklemeden istifa ettim
Verdiği demeçlerin turizme zarar verdiği ve TÜRSAB'ı bölmeye dönük söylemleri desteklediği gerekçediyle disiplin kuruluna sevk edilen Rıza Perçin görevinden istifa etti.

Turizm Güncel

TÜRSAB Yönetim Kurulu, 4 Haziran 2024 tarihinde Rıza Perçin'e gönderdiği yazıyla, Perçin'in bu tarihten itibaren Antalya-Muratpaşa Bölge Temsil Kurulu Başkanlığı unvanını kullanmasını istediği, ancak Perçin'in Akdeniz BTK Başkanı unvanıyla açıklamalar yaptığı ve pek çok yerde bu unvanı kullanmaya devam ettiği ve bu yolla 'mesleğin itibarını zedeleyici tutum ve davranışlar'da bulunduğu gerekçesiyle disipline sevk etmiş, Perçin ise disiplin kurulu soruşturması sonuçlanana kadar da tedbiren görevden uzaklaştırılmıştı.

"Disiplinlik bir suç işlemedim"

Konuyla ilgili olarak Turizm Güncel'e açıklama yapan Rıza Perçin, verdiği demeçlerde TÜRSAB’ı bölmeye ve birliğine zarar vermeye yönelik hiçbir açıklamasının olmadığını belirtti. “Verdiğim demeçler nedeniyle TÜRSAB Yönetim Kurulu, Disiplin Kuruluna sevk etmek için karar alıyor ve bana bu konuyla ilgili tebligat gönderiyor.  Demeçlerde, Antalya’nın turizmde yüzde 7 büyüdüğünü, sosyal medyada yapılan ‘Yunanistan Türkiye’den ucuz’ paylaşımlarının ülkeye gelecek turistleri kötü etkileyeceğini söyledim. Bu açıklamaların TÜRSAB’ı nasıl böleceği mantık dışı. İki yıl önce ben ve yönetim kurulum, Akdeniz BTK olarak seçildik. Bölge temsil kurulunun adı altı ay önce nedenini anlayamadığımız bir şekilde Antalya-Muratpaşa BTK olarak değiştirildi. Yaklaşık 2 yıldır açıklamalarımızı Akdeniz BTK olarak yapıyorduk. Son altı ayda yaptığımız açıklamalarda, titremizi alışkanlıklardan ötürü Akdeniz BTK olarak yazmaya devam ettiler. Burada bir suç göremiyoruz. Biz tebligatta yazan suçları işlemedik. Burada yanlış bir niyet okuma var. Ortada bir suç yok” ifadelerini kullandı.

"TÜRSAB’taki bütün görevlerimden istifa ettim”

TÜRSAB’taki bütün görevlerinden istifa ettiğini ifade eden Perçin, “Böyle olaylarla anılmak ve hala orada kalmak şahsıma yakışmazdı. Bizlerle birlikte yol yürüdüğümüz tüm meslektaşlarımızdan özür dileyerek bu şartlarda yola devam etmenin doğru olmadığını düşündük. Disiplin Kurulunu ve kararı beklemeden merkeze istifam sundum. TÜRSAB’daki bütün görevlerimden istifa ettim. Üstümüze atılan, hak etmediğimiz suçlamaları kabul etmiyoruz. Zaten birkaç aydır düzgün çalışmamıza fırsat verilmiyordu. Benim böyle bir talebim olmadı fakat benimle birlikte temsil kurulumuzdaki 13 kişiden 10’u da istifa etti. Böyle bir kararın ardından temsil kurulu üyelerimiz de bu şekilde devam etmenin doğru olmadığını düşünmüş ve bir kısmı istifa etmiş. Göreve talip olurken özveriyle bir şeyler yapmaya çalıştık. Bunu da başardığımıza inanıyoruz. Gelen tepkiler o yönde, bizim amacımız turizm. Bu konuları konuşmak yerine umarım önümüzdeki yıllarda turizm belirleyici bir meslek olur, bizim amacımız buydu” dedi.



Bu Haber 04.10.2024 - 10:20:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.