Rewe CFO'su Schischmanow: Büyümek istiyoruz

Rewe CFO'su Schischmanow: Büyümek istiyoruz
Rewe CFO'su Telerik Schischmanow, Alman Handelsblatt gazetesine verdiği röportajda Rewe Grubu’nun gelecekteki yatırım planları ve yeni satın almalar hakkında bilgi verdi.

Telerik Schischmanow, Rewe Grubunun uluslararası alanda genişlemek istediğini belirterek “Biz hem organik büyüme hem de satın almalarla ilgileniyoruz. Yatırıma açız ve hem perakende hem de turizm sektöründe büyümek istiyoruz. Hala 2,5 milyar euro kredi limitimiz var. Bu da daha fazla büyüme ve yatırımlar için yeterli. Mevcut durumu ticarete devam etmek için iyi bir fırsat olarak görüyoruz” dedi.

Almanya'nın ikinci büyük seyahat grubu Dertour Grubunu da bünyesinde bulunduran Rewe'nin Finans Müdürü Telerik Schischmanow’un röportajında önce çıkan noktalar şöyle:

- Her zaman olduğu gibi, müşterilerimiz için fiyat konusunda üreticilerle sıkı pazarlıklar yapıyoruz. Sadece yüksek gıda enflasyonu değil, güçlü enflasyon da var. Diğer şeylerin yanı sıra enerji ve kira maliyetleri de arttı. 

- Muhasebe açısından borç sayılan kira ödemeleri. Saf kredilerden, bunun için Bankalara faiz ödemek zorundayız. Halen 2,6 milyar euroluk kredi limitimiz var. Dolayısıyla yatırım ve büyümeye hazırız. Güçlü bir grubuz ve büyüyoruz. Son on yılda grup satışlarımızı iki, kârımızı dört katına çıkardık. 

- Rakiplerimizden çok daha fazla yatırım yapıyoruz. Süpermarketler, indirim mağazaları, lojistik mülkler ve otomasyon. Yatırım yapmak v büyümek için kredi almaya devam edeceğiz. Yıllık 400 milyon euro ödüyoruz. Kredi borçları sorun değil.

- İki yıl önce kapsamlı bir araştırma yaptık. Faiz riskinden korunma işlemleri gerçekleştirildi. Ve diğer taraftan da gayrimenkul fiyatlarındaki önemli düşüşten faydalanıyoruz.

- Süpermarketler bizim için aynı zamanda geleceğe yatırımdır. Biz aynı zamanda Ar-Ge ve dijitalleşme çalışmaları yürütüyoruz: Foodtech, kamera teknolojileri, otomatik ödeme sistemleri, robotik araçlar veya drone teslimatı. Yenilikleri yakından takip ederek gelişmeye devam ediyoruz.


Bu Haber 16.07.2024 - 13:33:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.