Queen Alisa Otel işçileri maaşlarının ödenmesini bekliyor
İşletmeci ile mülk sahibi arasında yaşanan sorunlar nedeniyle kapanan Kemer'deki Queen Alisa Deluxe (Eski Queen Elizabeth) otelinin çalışanları ücretlerinin ödenmesini bekliyorlar.
TurizmGüncel
TurizmGüncel'e telefonla ulaşan bir grup Queen Alisa Deluxe çalışanı, maaşlarını alamadıklarını ve otel sahiplerinin kendilerini otelden çıkarmaya çalıştığını anlattı.
Otel kapanmadan önce tesiste en son 100-150 işçi çalıştığını belirten işçiler, toplamda mağdur olan işçi sayısının ise 250 civarında olduğunu kaydettiler. Otelin 7 Ağustos'ta açıldığını ve eylül ayının 2'sine kadar hizmet verdiğini kaydeden çalışanlar, otel sahiplerinin maaşlarını ödememe ihtimalinden endişe ettiklerini belirtiyorlar.
Personelin önemli bir kısmının otelin hizmete alınma döneminde de çalıştığı; kimi personelin 20 gün, kimisinin ise 2 aya yakın alacağı olduğu belirtiliyor. Bazı işçiler de sigortalarının yatırılmadığını iddia ediyor.
Veysel Akagündüz'ün oteli mülk sahiplerinden habersiz bir şekilde işlettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını da belirten işçiler, mülk sahiplerinin sürekli otele gelip gittiklerini, hatta otelde düzenlenen konsere bile katıldıklarını ifade ediyorlar.
Paralarını alamadıkları için perişan olduklarını ve günlerdir yorgun düştüklerini söyleyen işçiler, lojmanlarda kalan işçilerin de çıkartılmaya çalışıldığını anlattılar.
Bu Haber 06.09.2016 - 13:06:30 tarihinde eklendi.