Polonya merkezli eSky Group, Thomas Cook’u satın aldı

Polonya merkezli eSky Group, Thomas Cook’u satın aldı

Polonya merkezli eSky Group, Çinli yatırım fonu Fosun'un elinde bulunan Thomas Cook’un Batı Avrupa ayağını satın aldığını duyurdu.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Thomas Cook, PolonyaeSky Group tarafından açıklanmayan bir bedel karşılığında satın alındı.

Orta ve Doğu Avrupa'da seyahat platformu işleten eSky Group, online seyahat acentesini Fosun Turizm Grubu'ndan satın aldı.

Phocus Wire’de yer alan habere göre, eSky, Thomas Cook'un Çin'deki faaliyetleri hariç tamamını satın almak için Fosun Turizm Grubu ile anlaşma imzaladı.

Thomas Cook 2019 yılında iflasını ilan etmiş, o dönem şirketin en büyük hissedarı konumundaki Fosun da Thomas Cook markası ile markaya ait Casa Cook ve Cook's Club markalarını 11 milyon euroya satın almıştı. Thomas Cook'u online tur operatörü olarak faal hale getiren şirket, sonrasında Casa Cook ile Cook's Club'ın bağlı olduğu FTC Hotels'i Goldman Sachs Varlık Yönetim Şirketine satmıştı. Şirketin bu yılın başlarında eSky'a satılacağı söylentisi vardı.

2004 yılında kurulan ESky, eSky ve eDestinos markalarını işletiyor. Şirketin kârı geçen yıl 18 milyon sterlini aştı ve bir önceki yıla göre yüzde 42 arttı. Grup, özel sermaye şirketi MCI Capital'in bir kısmına ait.

eSky Group'un kurucu ortağı ve CEO'su Lukasz Habaj, "Thomas Cook'un marka mirasının teknolojimizle sinerjisi, Thomas Cook'un büyümesini yönlendirecek ve eSky'ın Batı Avrupa'daki konumunu güçlendirmemize olanak tanıyacak. Bu satın alma, sadece uçuş satmaktan, Avrupa ve Latin Amerika'daki mevcut pazarlarımızda paket tatiller sunmaya ve Batı Avrupa'ya daha fazla genişlemeye doğru çeşitlendirme stratejimizin bir parçası." dedi.

MCI Capital'in kıdemli yatırım ortağı Michał Górecki, satın almanın eSky'ın genişleme stratejisinin yanı sıra dinamik paketleme teklifini artırma planıyla da uyumlu olduğunu söyledi. Górecki "Bu hamle eSky'ın konumunu güçlendirecek ve eSky'ın paket satışlarını önümüzdeki yıl 233 milyon euronun üzerine çıkararak üç haneli büyüme oranını sürdürebilir" dedi.

Thomas Cook markası kalacak ve CEO Alan French de şirkette kalmaya devam edecek.

French, "Bu işlemin tamamlanması, markayı yeniden inşa ederken ve bu şirketin büyümesini hızlandırırken işimize önemli miktarda fon enjekte edecek. Dinamik paketleme teknolojimizin ve tatil bilgimizin gücünü, eSky ekibinin uçuş envanteri, performans pazarlaması ve teknik gücüyle birleştirerek, müthiş bir Avrupa seyahat işi yaratacağımızdan eminiz” dedi.

Birleşik Krallık ve Almanya borsalarında listelenen orijinal Thomas Cook tur operatörü 2019'da iflas etti . O zamanlar şirketin ayakta kalabilmesi için 200 milyon sterlinlik bir kurtarma paketine ihtiyacı vardı. Şirket 2019'un başlarında 900 milyon sterlinlik yatırım almıştı.

Şirket, iflasını Tunus ve Türkiye'deki gerginlik, Brexit konusundaki huzursuzluk ve Kuzey Avrupa'daki mevsim normallerinin üzerinde sıcak hava koşullarının neden olduğunu ve bu durumun tüketicilerin 2017'de evde tatil yapmasına yol açtığını söyledi.



Bu Haber 05.09.2024 - 15:36:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.