PCS Tur Budva'da ofis açtı, charter anlaşması yaptı 

PCS Tur Budva'da ofis açtı, charter anlaşması yaptı 
PCS Tur Genel Müdürü Cemal Benli, 2024 sezonunu ve 2025 planlamalarını Turizm Güncel'e değerlendirdi.

Turizm Güncel

PCS Tur'un tüm yatırımlarını geleceğe yönelik yaptığını, özellikle destinasyon sayısını artırmaya odaklandığını belirten PCS Tur Genel Müdürü Cemal Benli, uçuşlardaki güçlerini destinasyonlara bölerek ve destinasyonlarda kontenjanları artırarak yolcu sayısında yüzde 70 büyüme yakaladıklarını  açıkladı.

Vizesiz destinasyonlara talep arttı

Türk halkının yaşadığı vize sorunundan dolayı vizesiz destinasyonlara dönük talebin arttığına dikkat çeken Benli, "Bu yüzden de sezon ortasında temmuz-ağustos aylarına ilave kontenjanlar ve ilave uçaklar ekleyerek yolcu sayısını daha da arttırdık. Yani sezon ortasında, yaptığımız planlamanın daha üstünde bir planlama daha gerçekleştirdik. " ifadelerini kullandı.

4 bin MICE, 25 bin gezi/tatil yolcu sayısına ulaştı

Operasyon yaptıkları destinasyonlarda MICE alanında da uzman bir acente olduklarını anlatan Cemal Benli bu yıl toplantılı organizasyonlarda 4 bin yolcunun üzerine çıktıklarını ifade etti. Benli "MICE segmentinde Belgrad, Saraybosna ve özellikle de Budva çok ciddi talep aldı. Budva MICE segmentinde ciddi bir popülerliğe sahip. Gezi/tatil segmentinde ise bu yıl 25 bin yolcu sayısına ulaşacağız. Balkanlarda 6 ülkeye (Sırbistan, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Saray Bosna, Kosova) operasyon yapıyoruz. 2025 planlamalarına da başladık. Nisan-ekim arasındaki dönemde Balkanlara büyük talep var ancak kışın bu talep düşüyor. Bu nedenle biz de Amerika ve Dubai destinasyonlarını açtık 2024'te. Amerika'ya dönük kontenjanımızı 2025'te yüzde 50 oranında artırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Air Montenegro ile ful charter anlaşması yaptı

2025 yılı için Air Montenegro‘dan charter kiraladıklarını açıklayan Cemal Benli, 7 Nisan'da başlayacak olan ve haftada 2 ful charter (perşembe, pazar) olarak icra edilecek uçuşların 30 Ekim'e kadar devam edeceğini söyledi. Benli "Üç gece dört gün olarak planlananan turlarla perşembe gidenler pazar, pazar gidenler de perşembe günü dönecek." diye konuştu.

Charter uçuşlarla 7 bin 500 yolcu taşıyacak

2025'teki en büyük projelerinin Air Montenegro'nun özel seferiyle Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'ya yapacakları charter uçuşlar olduğunu ifade eden Benli şunları söyledi:
 
"Bu seferlerle 7 bin 500 yolcu taşıyacağız. Misafirlerimizi Budva'nın merkezinde, denize 100 metre mesafedeki otellerde konaklatıyoruz.  Otelden çıkıp 100 metre yürüdüklerinde yan yana en az 20 restoran var ve fiyatlar çok uygun. Kalamar ahtapot balık... bir tanem deniz mahsulleri tabağı geliyor 10 Euro ama beş kişi doyarsın.  Kişi başı ödediğim para Türkiye'dekinin yanında geçmez ve çok lezzetli. Bununla birlikte deniz çok güzel gece hayatı, casinları, eğlencesi var. Otel kalitesi açısından tabii ki bir Türkiye’dekilerle kıyaslanmaz ama ödenen para 400 Euro aldığı hizmet Türkiye ile kıyaslandığında çarpı iki. Çünkü Türkiye’de o fiyata gidebileceğin hiçbir tesis yok. böyle bir avantajı var. Ayrıca yurt dışı olduğu için gümrüksüz alışverişini yapıyor, daha uygun fiyata bir şeyler alıp dönüyor."

"THY protokolü kaldırdı, kim ne bulursa alma pozisyonunda"

Küba operasyonlarının devam ettiğini kaydeden PCS Tur Genel Müdürü Cemal Benli bu destinasyonda Türk Hava Yollarının protokolü kaldırmasından dolayı sorun yaşadıklarını ifade etti. "Protokolü kaldırmasıyla şu anda GSO diye bir sisteme geçti ve sistemden açılan ne kadar uçak varsa bunların hepsini GSO‘dan herkes alabiliyor. O yüzden de şu anda herkes THY uçuşlarında ne bulursa alıyor pozisyonunda. Bizim şu anda sadece Türk hava Yollarından 15 bin koltuğumuz var ve alımlar devam ediyor. Türk hava Yollarına ilave charter, Pegasus Ajet gelecek." değerlendirmesini yaptı.

Budva'da ofis açtı

Budva'da ofis açtıklarını ve burada 8 tane kadrolu rehberleri olduğunu anlatan Benli "Budva'ya bu yıl 5 bin 400 yolcu götürdük. Bunlar Budva'daki ofisimize bağlı ve sadece bize çalışan rehberler. Budva'ya Türkiye'den paket turla 25-30 bin ziyaretçi gidiyor. Bunların ayrıca münferit gidenler de var. 900 bin nüfuslu bir şehir için oldukça iyi rakamlar bunlar." dedi.


Bu Haber 03.10.2024 - 19:15:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.