Özgür Özel:  Asgari ücret verene çok alana az

Özgür Özel:  Asgari ücret verene çok alana az
Antalyalı turizmcilerle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, asgari ücretin verene çok alana az olduğunu söyledi. Özel İsrailli turistler için ise "Biz İsrail halkının değil İsrail'in faşist yönetiminin düşmanıyız, onların karşısındayız. Tüm İsrailli turistleri Antalya'ya bekliyoruz." dedi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya ziyareti kapsamında turizmcilerle de bir araya geldi. Toplantıda konuşan Özgür Özel turizmin de siyasetin konusu olduğunu belirtti. Turizmin herkese faydasının olduğunu ama kimseye zararının dokunmadığını kaydeden Özel "Turizm konusunda birlik ve beraberlik içinde davranmanın çok önemli olduğunu ifade etmek lazım. İktidarıyla muhalefetiyle yaptığımız tüm açıklamalar ve konuştuğumuz her sözün turizme doğrudan etkisinin olduğunun bilincinde olmak lazım. Böyle konularda önce zarar vermemek gerekiyor, sonra da katkı sağmaya çalışmak lazım." diye konuştu.

"Turizm herkesin gözü gibi bakması gereken bir sektör"

2 bin 565 konaklama tesisinin bulunduğu Antalya'nın yeni yatırımlarla 600 bin yatağa ulaşacağını kaydeden Özel turizmin cari açık yaratmadan hatta kapatarak, döviz getirerek, yerinde ihracat yaparak katkı sağlayan önemli bir sektör olduğunu vurguladı. Özel, turizmin herkesin gözü gibi bakması gereken bir sektör olduğunun altını çizdi.

"Asgari ücret verene çok alana az"

Asgari ücretin veren için çok alan için az olduğunu belirten Özgür Özel şunları söyledi:

"Bugün Türkiye'de asgari ücret alan için çok düşük, veren için çok yüksek. Uzun uzun konuşulabilir ama orta gelir tuzağından dolayı böyle. Zamanında yüksek katma değerli ihracata yönelmediğimiz için öyle. Zamanında yüksek döviz getirecek, üst segment turistleri çekecek tedbirleri almadığımız için öyle. Örneğin 2-3 bin zengin turisti bir anda getiren gemilerin yanaşacağı limanları zamanında inşa etmediğimiz için böyle.  Eskiyen tesislere düşük faizli, hatta faizsiz uzun vadeli krediler verip o küçük ve orta ölçekteki yaşlanan tesisleri bir noktaya getirip de o tesislerdeki turistleri çekemediğimiz için öyle. Onlara turist kaybettirdiğimiz için böyle."

"Antalya'da çalışanlara lira desteği verilmeli"

Herhangi bir Anadolu şehrindeki çalışanla Antalya'da çalışana aynı ücretin verilmesi durumunda hem turizm çalışanlarına hem de öğretmenlere ve polislere kira desteği verilmesi gerektiğini savunan Özel, "Devletin bu konuda bir şey yapıyor olması lazım. Buradaki asgari ücreti ev kirasına versen sadece ev kirasını ödeyemezsin. Nasıl olacak, asgari ücretli gelecek ve burada iş bulacak?" diye konuştu.

"İsrailli turistleri Antalya'ya bekliyoruz"

Özel, bir gazetecinin "İsrailli turistler gönül rahatlığıyla Türkiye'ye gelebilir mi?" sorusuna işe şu yanıtı verdi:

"İsrailli turistler gönül rahatlığıyla gelebilirler. Türkiye Filistin davasına sahip çıkar, Filistin'in dostudur. Türkiye, İsrail'in savaş politikalarını savunan Netanyahu'ya düşmandır ama İsrail halkına asla düşman değildir. Bir İsrailli ile bir Filistinlinin bizim nezdimizde gelip kardeşçe birlikte kalabilecekleri, yaşayabilecekleri ve ikisinin de dostluk göreceği şehir Antalya', ülke Türkiye'dir. Biz İsrail halkının değil İsrail'in faşist yönetiminin düşmanıyız, onların karşısındayız. Tüm İsrailli turistleri Antalya'ya bekliyoruz."


Bu Haber 04.10.2024 - 09:32:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • 04.10.2024 - 10:09

    Biz beklemiyoruz

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.