Otel personelinden yerli turiste: Tatil kültürü satılmıyor ki yükleyesin

Otel personelinden yerli turiste: Tatil kültürü satılmıyor ki yükleyesin

Türk misafirlerle Avrupalı misafirleri karşılaştıran bir otel personeli, “Tatil kültürü satılmıyor ki alıp insanlara yükleyesin” diyerek Türk misafirlere sitem etti.


Bir otel personeli Türk ve Avrupalı turistlerin masalarını kıyaslayarak sitem etti.

Otel personelinin sosyal medyada paylaştığı videoda, açık büfe kahvaltı alan iki Türk turistin gereğinden fazla yiyecek alarak çoğunu masada bıraktığı, dört Avrupalı turistin ise masada hiçbir yiyecek bırakmadığı görülüyor.

Duruma sitem eden otel personeli ise “Söyleyecek çok fazla şey var. Bu masada iki kişi yemek yedi. O bütün ekmeği aldın, o bir tabak poğaçayı aldın, pankeki aldın, nerene kattın? Bunlar bitince yerine yenisi geliyor. Birçoğunuz ‘Ben böyle yapmıyorum’ diyeceksiniz ama maalesef çoğu böyle yapıyor. Tatil kültürü satılmıyor ki alıp insanlara yükleyesin. Ama ağzınızı açtığınız zaman temiz masa istersiniz. Ben de düzgün masa bırakacaksınız zannediyorum. Yazık günah, burada ciddi bir emek var. insanlar ailesinden uzak kalıyor, saatlerce uğraşıyor. Bu da dört kişilik bir masa. Avrupalı misafirler yemek yedi. Büfede biten yemeklerin yerine yenisi geliyor, merak etmeyin. Aç kalmazsınız. Ama bizim kültürümüzde sadece yiyip içmek için tatile geliniyor. Görgü satılmıyor ki insanlara yükleyelim” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 19.09.2024 - 10:37:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.