Ömer Karaca’dan Türk otellere uyarı: Kara listeye alırız!

Ömer Karaca’dan Türk otellere uyarı: Kara listeye alırız!
Almanya’nın öde gelen acente zincirlerinden Schmetterling International’ın CEO’su Ömer Karaca, Türk otelleri FTI’ın iflasının ardından acenteleri devre dışı bırakmaya çalışmakla suçladı. Karaca, fırsatçılık yapan otelleri portföylerinden çıkararak kara listeye alacakları uyarısında bulundu.

Avrupa'nın üçüncü büyük tur operatörü FTI Group'un iflasının turizme yansımaları sürerken, Almanya'nın en büyük acente zincirlerinden Schmetterling International'dan Türkiye’deki otellere çok önemli bir uyarı geldi. 

Schmetterling International CEO’su Ömer Karaca, aralarında ülkemizdeki dev otel zincirlerinin de olduğu, özellikle Antalya kıyılarındaki bazı işletmelerin acenteleri devreden çıkarmaya çalıştığını öne sürdü. 

"Türkiye'deki bazı otellerin FTI'nin iflasından yararlanmaya çalıştığına dair giderek artan duyumlar alıyoruz" diyen Karaca, bu otellerin seyahat acentesi müşterilerini doğrudan rezervasyon yapmaya teşvik etmek amacıyla ek indirimler uyguladıklarını söyledi.

Otellerin elbette doğrudan satış yapabileceğini, buna karşı olmadıklarını belirten Karaca, ancak bunu fiyat kırmadan, adil satış şartlarıyla gerçekleştirmeleri gerektiğini savundu. Karaca, "Otellerin, seyahat acentelerimizin ve tur operatörlerimizin kendilerine getirdiği müşterileri çekmek için indirim yapması etik değil." diye konuştu. 

Günü kurtarmak ve kısa vadeli çözüm bulmak amacıyla gerçekleştirilen bu aksiyonların uzun vadede Türk-Alman turizm ilişkilerine zarar vereceğinin altını çizen Karaca şu uyarıları yaptı:

“Kısa vadeli fayda elde etmeye çalışan oteller, uzun vadeli sonuçlara katlanmak zorunda kalabilir. Bu, seyahat acentelerimizin satış portföyünden çıkmayı göze almaları anlamına da gelecektir. Oteller ve acenteler arasındaki yıllardır süregelen iş birliğini bozacak bu aksiyonların bedeli ağır olabilir. Schmetterling International olarak bu konudaki önlemlerimizi alıyoruz. Satış ağımızdaki otellerin bu türden aksiyonlarını tespit etmemiz durumunda kara listeye alıp portföyümüzden çıkarmaya başlayacağız." 

Türkiye ve Almanya arasındaki turizm ilişkilerine büyük önem veren, bu yönde pek çok etkinliğe imza atan Schmetterling International, gündemi meşgul eden bu konuyla ilgili iş birliğine hazır olduğunun da mesajını veriyor. 

İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte seyahat acenteleriyle ilişkilerini sıcak tutmak isteyenlere çağrı yapan şirket, sürdürülebilir çözümler bulmak için diyaloğa açık olduklarını bildiriyor. Schmetterling International CEO’su Ömer Karaca, "Kapımız herkese açık. einkauf@schmetterling.de adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz" diyor.


Bu Haber 26.06.2024 - 09:26:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turizmci 27.06.2024 - 11:14

    Sevgili Ömer Bey, Peki acenteler tur operatörlerini pas geçip doğrudan oteller ile çalışmıyor mu ? Siz bilinen sistemi bypass edip doğrudan çalışınca tamam, oteller doğrudan satış yapınca ayıp mı oluyor ? Ayrıca OTA'lar pastanızdan çok ciddi bir pay aldı. Günümüz dijital koşullarında artık bu konuların kontrolü pek mümkün görünmüyor. Tatil satış yöntemi şu günlerde ciddi bir dönüşüm içerisinde. Her geçen gün dijital dünyaya bir kayma var. Doğal olarak ta tüm mecralar dijitalde payını büyütme çabası içerisinde.

  • Uyanın Ömer bey

    Mehmet Mehmetoğlu 27.06.2024 - 08:21

    Ömer bey, uyanın, acentecelik öldü.. can çekişiyor fakat siz farkında değilsiniz. Tek avantajınız, otelcininde farkında olmaması. Uyanan otelciler artık online mecralarda kendilerini göstermeye çalışıyor ve bu en tabii hakları. Sizin bu konuda hiç bir söz söylemeye hakkınız yok. Tur operötleri yıllarca bu memlekette at koşturdu, otelleri birbirine kırdırdı. Güzelim ülkemizi 3 kuruşa sattı kendi ceplerini doldurdu. Cahil otelci ve mal sahib ide sıcak paraya hayır demedi, günü kurtarmak için oyunlarınızın bir parçası oldu. Otelci uyanıyor, envanterini ve fiyatlarını kendi kullanmak istiyor size kullandırtmak değil. Parasını, operatör batmazsa aylar sonra almak istemiyor.. şimdi istiyor. Otelci uyanıyor...ve siz bunu durduramayacaksınız.

  • Tercihi müşteriye bırakın

    Alpaslan ak 26.06.2024 - 04:45

    Ben Almanya da yım ama rezervasyonunu türk acentalar üzerinden yapmayı tercih ediyorum böyle bir hakkım var ve bunu kullanarak az ödüyorum buda benim tercihim.

  • Yeter Be

    Nazim arat 26.06.2024 - 03:00

    Yüksek perdeden kara liste vs. Müşteri geldi parayı verdi ve Türkiye dedi ne yapacaksın, aynaya baktığında kendini ne olarak görüyorsun. Sen yokken de vardi o turizm tesisleri, sana güvenerek de kurulmadı. Batan otel değil bunu gör önce, ticarette karşılıklı karlılık devam getirir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.