Ömer Faruk Dengiz: Bodrum'daki otellerde yüzde 90 doluluk var 

Ömer Faruk Dengiz: Bodrum'daki otellerde yüzde 90 doluluk var 
Yaz döneminde sık sık düşük doluluklar ve boş sokaklarla gündem gelen Bodrum'da sonbahar döneminde ciddi bit hareketlilik yaşandığı belirtiliyor.

'Sarı yaz' sezonu olarak adlandırılan sonbahar döneminde Bodrum'da ciddi bir turist hareketliliği yaşandığı belirtiliyor. Otelciler, tesislerde yüzde 80-90 doluluk olduğunu ifade ediyor.

"Doluluk oranı yüzde 902ı geçmiş durumda"

Konuyla ilgili Duvar gazetesine konuşan Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, 'sarı yaz' dönemi ile turizm hareketliliğinin devam ettiğini söyledi. Kasım ayında İngiltere’den Bodrum’a uçuşların devam edeceğini ifade eden Dengiz, “Tatil sezonu içerisinde en güzel dönem ‘sarı yaz’dır. Bu bağlamda sezon bitmedi, tatilcilerin gizli şifresi olan kıştan son kaçış noktası olan sarı yaz dönemine ilgi var. İyi başladık. 15 Eylül-15 Ekim arasında son bir periyot var. Güzel bir sarı yaz yaşadığımızı düşünüyorum. Derneğimiz bünyesindeki otellerin yatak kapasitesini dikkate aldığımızda iyi bir doluluk oranı yakalamış durumdayız. Bu doluluk oranı yüzde 90’ı geçmiş durumda. Ve bu sene sezonu uzatacağız. Ekimde otel kapatma olmayacak. İngiltere’den uçuşların 12 Kasım’a kadar uzatılması kararı alındı. Kış döneminde ise haftada 2 gün uçuş ile İngiltere’den Bodrum’a turizm hareketliliğini sürdürmek için çalışmalara başlayacağız ” dedi.

"Bodrumla ilgili bilgi kirliliği ve olumsuz algı var"

Dengiz, Bodrum’a yönelik olumsuz bir algının olduğunu ve bu algıya rağmen başarılı bir sezon geçirdiklerini belirtti. 2025 sezonu için yakın zamanda çalışma başlatacaklarını ifade eden Dengiz, Bodrum’a ilişkin bilgi kirliliği ve olumsuz algılar için özel önemler alacaklarını söyledi.

"Eylül ayı yoğunluğu açığımızı kapattı"

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Sabahattin Duman (BOYD), ellerindeki verilere göre olumlu bir dönem geçirdiklerini söyledi. Bu dönemdeki yoğunluk ile kötü geçen temmuz ayındaki açığı kapattıklarını belirten Duman, “Bizim geçmiş yıllarda alıştığımız bir süreç var. Hareketli sezon, okulların kapanması ile başlar. Bu sene biraz daha farklı bir süreç yaşıyoruz. Başlarken iyi gitmedi. İşletmeciler panikledi. Temmuz ayı iyi değildi. Ağustos ay itibariyle işler açıldı ve halen devam ediyor. 'Sarı yaz’a olan ilgi temmuz ayındaki açığı kapattı. Sezon içinde genel değerlendirme yaptığımızda ise geçen yıllara göre yüzde 10 iş kaybı olduğunu görüyoruz. İyi giden şey ‘sarı yaz’a olan ilgi ve bunun sonucunda sezonun kasıma uzaması oldu. Bu durumda aktif ve yoğun iş yapma süremiz arttı. Yoğun sezon 60 güne çıktı. Sarı yaz sezonuna son yıllarda ilgi olmaya başladı. Yerlide talep azaldı, yabancı oranı yüksek. Yüzde 80 oranında İngiliz var. Polonya, Almayan gibi ülkelerden de ilgi var" dedi.


Bu Haber 28.09.2024 - 10:30:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yorumsuz

    Serkan Koç 28.09.2024 - 03:38

    Bodrum ile ilgili oluşan algıya sebebiyet veren kişilerden biri de sensin sevgili Ömer bey. Nerede mikrofon görsen hemen atlayıp konuşan saçma sapan cümleler kuran ve sektör sektör içinde maskara olan halin gerçekten Bodrum'a zarar veriyor

  • Tabi ki

    Burak Gezer 28.09.2024 - 10:47

    Yüksek sezon fiyatı 150-160 euro olan otellerin bugün güncel fiyatları 30-40 eurolara düşünce otellerin doluluk oranları elbette %90 olur ancak sadece 4 ve 5 yıldızlı oteller bu oranlarla dolu denebilir, yıldızsız oteller, apartlar yada 2-3 yıldızlı oteller ne durumda Ömer bey? onlar senin üyelerin değil mi? git bir de onlardan doluluk oranlarını sor! böyle yöneticiler bu ülkenin genel sorunu...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.