Okay Yıldırım Meeting Point’in öncelikli hedefini açıkladı

Okay Yıldırım Meeting Point’in öncelikli hedefini açıkladı
Meeting Point Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Okay Yıldırım, Meeting Point ile ilgili son durumu Turizm Güncel’e değerlendirdi.

Turizm Güncel – Özel

Ana şirket FTI Touristik GmbH'nin iflas başvurusu, FTI Group içinde yeni iflasların yaşanmasına neden oluyor. FTI’ın yüzde 100 hisse sahibi olduğu iki iştiraki Meeting Point Hotelmanagement Holding GmbH ve Meeting Point International GmbH, Münih Yerel Mahkemesi'ne iflas başvurusunda bulundu. İflas mahkemesi başvuruları kabul ederek 24 Haziran 2024 Pazartesi günü her iki şirket için de geçici iflas davası açılmasına karar verdi. Müller-Heydenreich Bierbach & Kollegen (Münih) hukuk bürosundan yeniden yapılandırma uzmanı ve avukat Oliver Schartl, her iki şirket için de geçici iflas yöneticisi olarak atandı.

Peki bu gelişme şirketlerin Türkiye ayağını nasıl etkiliyor, buradaki şirketler ne durumda?

Konuyla ilgili olarak ilk açıklama MP Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Barış Atasoy’dan geldi.  Türkiye'deki 11 otelin operasyonel faaliyetlerine sorunsuz devam ettiklerini belirten Atasoy, otellerin pozitif bir işletme ve nakit akışına sahip olduklarını kaydetmişti. Atasoy ayrıca, Almanya Merkezli MP Hotel Management’in iflas başvurusunda bulunmasının yerel otellerin devam eden işlerini etkilemeyeceğini ifade etmişti.

Okay Yıldırım: Yeni iflaslardan etkilenmedik

Konuyla ilgili bir açıklama da Meeting Point Türkiye’den geldi. Turizm Güncel’e açıklamalarda bulunan Meeting Point Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Okay Yıldırım, Ayrı bir yapı olarak konumlanan Meeting Point Türkiye’nin yeni iflaslardan etkilenmediğini söyledi.

“Önceliğimiz şirketi yeniden operasyonel hale getirmek”

Meeting Point Türkiye’nin tepe yönetiminin şu anda birinci önceliğinin alacak-verecek ilişkilerini bitirerek şirketi yeniden operasyon yapmaya hazır hale getirmek olduğunu kaydeden Okay Yıldırım, “Ana şirketin iflas başvurusunun ardından operasyonlarımız durdu ancak tüm çalışanlarımız işinin başında. Aktif operasyon yapmıyoruz ancak rezervasyonlarla ilgili durumlara müdahale ediyoruz. Piyasaya yaptığımız çok fazla ön ödeme var. Şimdi bu alacaklarımızı tahsil ediyoruz.” diye konuştu.

“Almanya’daki iflas idaresi ile yakın iş birliği içinde çalışıyoruz”

Meeting Point Türkiye’nin alacak-verecek durumunu çözüp, şirketi sorunsuz operasyon yapabilir hale getirmenin birinci hedefleri olduğunu yineleyen Okay Yıldırım, “Öncelikli olarak borç-alacak durumunu temize çıkarmak için çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda alacaklarımızı tahsil etmeye devam ediyoruz. Burada tüm süreci Türkiye’deki yasal mevzuata ve göre yürütürken, Almanya’daki iflas idaresi ile de yakın iş birliği içinde çalışıyoruz. Meeting Point Almanya’nın iflas vermesi bizim de vereceğimiz anlamına gelmiyor. Vermeyeceğiz de.” şeklinde konuştu.



Bu Haber 26.06.2024 - 14:58:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.