Mustafa Kemal Çubuk: Resort turizmde her 4 tatilden birini biz sattık

Mustafa Kemal Çubuk: Resort turizmde her 4 tatilden birini biz sattık
Antalya Turizm Fuarında 2024 yılına ilişkin değerlendirme yapan TatilBudur yöneticileri, yıla ilişkin verileri ve 2025 beklentilerini paylaştı.

Turizm Güncel - Antalya

TatilBudur'un 2024 performansını ve 2025 beklentilerini değerlendiren Satış ve Operasyonlardan Sorumlu Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk ve Pazarlama Müdürü Barış Nefesoğlu, şirketin 2024 yılında beklentinin üzerinde büyüme yakaladığını belirtti.

"2024'te yüzde 40 büyüdük"

2024'ün iç pazarın genelinde olduğu gibi TatilBudur için de hızlı geçtiğini kaydeden Mustafa Kemal Çubuk,"Maliyetlerden dolayı sezonda fiyatlar çok daha yükseldiği için erken rezervasyon dönemi zaten hızlı başlamıştı ve yoğun bir misafir ilgisi vardı. Mayıs, haziran ve temmuz aylarında dış pazardan beklenen trafik oluşmayıca otellerin iç pazar kontenjanları arttı. Bu da maliyetlerin fiyatlara yansıtılmasını bir miktar geciktirdi. Dış pazar talebinin yeniden oluşmaya başladığı temmuz ayına kadar çok hızlı büyüdük. Hedefimiz yüzde 35-36 iken, yılı da yüzde 40 büyüme ile kapatıyoruz. Yani büyüme hedefimizi anlamlı bir oranda aştık." dedi.

"Büyümemiz sektör ortalamasının üzerinde"

Dış pazarın daraldığı dönemlerde TatilBudur'un daha fazla kontenjana sahip olduğu için TatilBudur'un rakiplerinden  ayrıldığını kaydeden Çubuk, "Daha fazla otel stoğuna sahip olduğumuz için büyümemiz de sektör ortalamasının üstünde." dedi.

"Resort turizm pazarının 4'te birini biz domine ediyoruz"

TatilBudur'un Türkiye'den en çok ziyaret edilen iki seyahat portalından biri olduğunu ifade eden Mustafa Kemal Çubuk, devamında şu noktaların altını çizdi:

Bizim hesaplarımıza göre online otel satışında pazar lideriyiz. Resort turizm pazarının 4'te birini de biz domine ediyoruz. 

2025 erken rezervasyon kampanyamızı da bugün itibariyle başlattık ve bu sene de iddialıyız. Otel satın almalarımızı tamamladık. Kontratlara devem ediyoruz. 

Mustafa Kemal Çubuk

"Piyasa eğilimlerini yansıtacak kadar büyük veri biriktirme noktasına geldik

Öte taraftan piyasa eğilimlerini yansıtacak kadar büyük bir veri biriktirme noktasına geldik. Fiyat artışlarına tüketicilerin verdiği reaksiyonu anında ölçüyor ve bunları otellerle paylaşıyoruz. Bu veriler iyi bir talep ve rekabetçi fiyatla birleştiğinde güçlü satışlar oluyor. Öte taraftan otellerin iç pazara verdiği kontenjanların bir tık fazlasını aldık ve erken rezervasyona da iyi fiyatlarla çıkıyoruz.

"Premium ürünleri TatilBudur Premium ile markalaştırdık"

2024 yılında premium ürünleri TatilBudur Premium ile markalaştırdık. TatilBudur yüksek ziyaretçi alırken bu ürünlere yönelik de bir operasyon yürütmek istedik. Yeni rezervasyon dönemi için TatilBudur premium markası altında daha fazla ürün indeksledik. TatilBudur Premium, 2025 yılında üzerinde en fazla duracağımız ürün olacak. Onu ayrı bir marka olarak daha güçlendirmeyi ve ayrı bir şekilde konumlandırmayı planlıyoruz.

"Yurt dışından resort operasyonlarına başladık, hedef 80 bin yolcu"

TatilBudur olarak yurt dışından Türkiye'ye resort operasyonlarında da başladık. Şu anda 60-70 otelle kontratımız var. Bu sene başta Almanya olmak üzere, Avrupa'dan 80 bin misafire resort tatili yaptırmayı hedefliyoruz. Yani TatilBudur artık yurt dışından da turist getirecek." 

Nefesoğlu: TatilBudur'un yeni yüzü bir bir yapay zeka karakteri

TatilBudur'un teknoloji alanındaki yenilikleri ile ilgili bir veren şirketin Pazarlama Müdürü Barış Nefesoğlu ise, artık yeni reklam yüzlerinin Yaz Güneşi isimli bir yapay zeka karakteri olacağını açıkladı.

TatilBudur Club sadakat programını başlattık

Hem yerelde hem de globalde rakiplerine karşı daha güçlü hale gelmek için çalıştıklarını kaydeden Barış Nefesoğlu ayrıca TatilBudur Club ismiyle bir sadakat programı hayata geçirdiklerini, üye olanların, normal indirimler ek olarak, puan toplayacağını söyledi. Nefesoğlu "1 milyona yakın online satışımız var. TatilBudur Club'ı daha da büyüterek bir pazar yeri  haline getirmeyi hedefliyoruz." dedi.


Bu Haber 23.10.2024 - 17:10:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.