Murat Kader ve ortaklarından Karadağ'a lüks otel yatırımı 

Murat Kader ve ortaklarından Karadağ'a lüks otel yatırımı 
Balkanlar’ın gözde turistik destinasyonlarından biri olan Karadağ, Türk yatırımcıların da rotasına girdi. Gayrimenkul proje geliştirme, inşaat ve mimari tasarım alanlarınada faaliyet gösteren Sera Group, Fontana Investment ve Feelife firmaları tarafından kurulan Mia Investment, Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde hayata geçirdiği projelerden sonra son yatırımını Karadağ Budva’da yaptı.

Mia Invenstment tarafından yapılamn açıkladama, 125 milyon euroluk yatırımla hayata geçirilecek olan Riviera Montenegro projesinin, Karadağ ekonomisine 300 milyon euroluk bir değer kazandıracağı belirtildi.

Riviera Montenegro projesi ile 212 residence, AVM, beach ve 144 odalı bir otel yatırımını hayata geçiren grup, dünyanın en büyük otel gruplarından biri olan Fransız Accor ile de işbirliğine imza attı. Bu kapsamda projede hayata geçirilen 144 odalı otel ve 212 residence, Accor Grubu’nun en güçlü markalarından biri olan Swissôtel markasıyla işletilecek. Böylece Swissôtel Moskova, Amsterdam, İstanbul, Bern, Bodrum, Şikago, Berlin ve Singapur’un yanı sıra şimdi de Budva’da misafirlerini ağırlamaya başlayacak. 2027 yılında tüm birimleriyle hizmete girecek olan proje, Karadağ’ın marka değerini de yükseltecek.

Riviera Montenegro

İmzalar atıldı

Fransız Accor Grubu ve Mia Investment arasında hayata geçirilen işbirliğinin imza töreni 14 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirildi. Törende konuşan Mia Investment Yönetim Kurulu üyesi Murat Kader, Karadağ'ın Avrupa Birliği’ne üyelik müzakerelerinde son aşamaya geçtiğine dikkati çekerek, “Türk firmalarının gayrimenkul geliştirmedeki yüksek standartlarını Avrupa coğrafyasına yayma ideali ile Mia Investment firmasını kurduk. Bu kapsamda başlangıç noktası olarak da Karadağ’ı seçtik. Karadağ eşsiz doğası ve sahip olduğu potansiyelinin yanı sıra AB’ye giriş sürecinde Türk yatırımcılar için de büyük fırsatlar sunuyor” dedi.

125 milyon euroluk yatırım

Riviera Montenegro projesini 125 milyon euroluk yatırımla hayata geçirdiklerini ve bu yatırımla Karadağ ekonomisine 300 milyon euro değer kazandıracaklarını anlatan Kader, “Projemizde 212 residence, AVM, beach ve 144 odalı Swissotel bulunuyor” diye konuştu. Karadağ’a böylesi özel bir projeyi kazandırdıkları için çok mutlu ve gururlu olduklarını belirten Kader,  “Bu projede yer alan otelimizin de çok iyi standartlarda hizmet sunması gerekiyordu. Bu kapsamda ciddi bir araştırma yaptık ve Fransız Accor Grubu ile işbirliğine imza attık. Dünyanın en iyi otellerinden biri olan Swissôtel markasını Karadağ’a kazandırmış olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyuz” dedi. Bu büyük yatırım kararının arkasındaki en büyük nedenin ortaklar olarak Karadağ’ın bugünü ve yarınına olan inancımızdır diyen Murat Kader Karadağ’ın Akdeniz havzasının en huzurlu turizm destinasyonlarından biri olduğunun altını çiziyor.

2027 yılında açılacak

Bünyesinde 144 odalı Swissôtel, 212 residence, AVM ve beach yer alan Riviera Montenegro projesi, Karadağ’ın turizm merkezlerinden Budva şehrinde konumlanıyor. Proje, Slovenska plajı ve Budva Marina’nın hemen yanında yer alıyor. Budva Old Town’a yürüme mesafesinde olan tesis, 2027 yılında tüm birimleriyle hizmete açılacak.


Bu Haber 22.10.2024 - 09:39:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.