Meteorolojiden sağanak ve rüzgar uyarısı

Meteorolojiden sağanak ve rüzgar uyarısı

Meteoroloji tarafından yayınlanan son tahminlere göre Marmara, Ege ve Doğu Anadolu'da rüzgar etkili olacak. Karadeniz'in doğusunda ise sağanak bekleniyor. Öte yandan sıcaklıklar 6 ilde 40 derecenin üzerine çıkacak.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna dair son tahminlerini yayınladı. Tahminlere göre ülke genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek ancak yer yer rüzgar ve sağanak yağış etkisini gösterecek.

Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimleri ile Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop, Tokat, Van’ın doğusu ve Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında çok kuvvetli, Ordu ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıklar 6 ilde 40 dereceyi aşacak

Yurdun birçok şehrinde yüksek sıcaklıklar etkisini sürdürmeye devam ediyor. Tahminlere göre hava sıcaklığı 6 ilde 40 derecenin üstüne çıkacak. Aydın'da 42, Muğla ve Batman'da 41, Denizli, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da ise 40 derece olacak.



Bu Haber 26.06.2024 - 13:07:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.