Mehmet Nuri Ersoy turizmdeki 'başarıyı' dik duruşa bağladı

Mehmet Nuri Ersoy turizmdeki 'başarıyı' dik duruşa bağladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmdeki 'başarının' arkasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dik duruşunun olduğunu söyledi.

Çeşitli programlar için Karaman'a giden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, burada AKP Karaman İl Başkanlığında düzenlenen "Her Daim Birlikte Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" etkinliğinde bir konuşma yaptı.

"Kültür ve turizm alanında adeta devrim niteliğinde adımlar attık"

Türkiye'nin 2002'de 12 milyon turist alan ve 13 milyar dolar turizm geliri elde eden bir ülke olduğunu söyleyen Ersoy "Peki biz ne yaptık? Biz sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti kadrolarının desteğiyle kültür ve turizm alanında adeta devrim niteliğinde adımlar attık. Geldiğimiz noktada 200'den fazla ülkede Türkiye'nin tanıtımını gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Hayata geçirdikleri politikalar sayesinde 20 yıl önce 12 milyon olan bu yıl 60 milyon seviyesine çıkacağını anlatan Mehmet Nuri Ersoy, "60 milyon ziyaretçinin yanında bu yıl turizmden beklentimiz 60 milyar dolar. Bu hedefleri aşacağımız günlerin de çok uzakta olmadığını biliyoruz." diye konuştu.

"Dik duruş olmasa bu noktaya gelmemize imkan yoktu"

"İnşallah yakın dönemlerde dünya turizm pastasından çok daha fazla pay alacağımızı da paylaşmak isterim." diyen Ersoy, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Bu kadar önemli icraatın arkasındaki dik duruş olmasa bu noktaya gelmemize imkan yoktu. Sayın Cumhurbaşkanımız, kültür ve turizm alanında Türkiye'yi ileriye taşıyacak her girişimimizde bize sonuna kadar destek oldu. Onun bu kararlı iradesi sayesinde bugün dünya turizminde ön sıralarda yer alan bir ülke konumuna geldi


Bu Haber 20.09.2024 - 10:33:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • hedehode 20.09.2024 - 10:45

    Daha rahat gülsün diye ayağa kalktım:)))

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.