Mehmet Kamçı: Mısır'a giden Türk turist sayısı üç kat arttı

Mehmet Kamçı: Mısır'a giden Türk turist sayısı üç kat arttı

Mısır’a yönelik turizm hareketlerini değerlendiren Coral Travel Türkiye Genel Müdürü Mehmet Kamçı, bu ülkeye giden Türk turist sayısının 3 kat arttığını, bu yıl 250 bin Türk turistin Mısır’ı ziyaret etmesini beklediklerini açıkladı.


ODEON Tours’u da bünyesinde barından Coral Travel Türkiye Genel Müdürü Mehmet Kamçı Mısır'a yönelik turizm hareketleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mehmet Kamçı, uygun fiyatlı olması ve vizesiz gidilebilmesi nedeniyle Mısır'ın Türkiye'den aldığı turist sayısının iki yıldır katlanarak arttığını söyledi.

“2023'te Mısır'ı ziyaret eden Türk sayısı 3 kat arttı”

Akşam'dan Mehmet İspir'e değerlendirmelerde bulunan Kamçı, "İkili ilişkilerimizin normale dönmesi ve Türk vatandaşlarına yönelik seyahat prosedürlerinin gevşetilmesinin ardından 2023 yılında Mısır'ı ziyaret eden Türk turist sayısı bir önceki yıla göre üç kat artarak 140 bine ulaştı. Bu yıl, devam eden yoğun ilgiyle bu sayının 250 bine çıkması bekleniyor" dedi.

Bu gelişmeye bağlı olarak Türk Hava Yolları, Pegasus ve MısırHavayolları'nın yanına son olarak Air Cairo ve AJet'in de eklenmesiyle haftalık uçuş frekansının 70'e yaklaştığını belirten Mehmet Kamçı, "Buna charter uçuşları da eklendiğinde haftalık 100 civarında uçuş frekansına ulaşılıyor" diye konuştu. Kamçı, Mısır'da güvenlik açısından bir sorun olmadığını da belirterek havalimanından itibaren kendi gözetimlerinde tatilcilere güvenli tatil imkanı sunduklarını da söyledi.

“Turizm gelirinde rekor kırdı”

Mısır'ın turizmde atağa kalktığını belirten Mehmet Kamçı, "2023 yılını 14.3 milyon turist ile kapatarak kendi rekorunu kıran Mısır'ın turizm gelirleri, bu yılın ilk yarısında 6.6 milyar dolara ulaşarak 2023'ün aynı döneminde kaydedilen 6.3 milyar dolar geliri geride bıraktı" dedi.

Coral Travel'ın 22 ülkedeki 37 şirket ve 5 binden fazla çalışanıyla yılda 3 milyondan fazla turiste hizmet verdiğini belirten Kamçı, "Tur operatörlüğü ve satış acenteliği alanında Coral Travel markası ile 1994 yılından beri 15 ülkede hizmet veriyoruz, 40 ülkede 90'dan fazla destinasyona misafir ulaştırıyoruz. Türkiye'de işlem hacmi açısından tur operatörleri arasında ilk 5 içinde yer alıyoruz" diye konuştu.

Coral Travel bünyesinde yer hizmetleri alanında faaliyet gösteren ODEON Tours'un 2000'lerin başından bu yana Mısır'da turizm pazarının öncü şirketleri arasında yer aldığını söyleyen Mehmet Kamçı, "20 yıllık deneyimiyle, kuruluşundan bu yana Mısır'da 6 milyonu aşkın turist ağırlayan ODEON Tours, bu yıl da Mısır'da 620 bin kişiyi ağırlamayı hedefliyor. ODEON, Mısır'da 400'ün üzerinde otel partneriyle işbirliği yapıyor" dedi.



Bu Haber 20.09.2024 - 13:32:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.