Mart ayında kapanan şirket sayısında büyük artış 

Mart ayında kapanan şirket sayısında büyük artış 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre, Mart ayında kapanan şirket sayısında önemli bir artış yaşandı. 


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2025 yılının Mart ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı.

Verilere göre, Mart ayında kapanan şirket sayısı, bir önceki aya göre yüzde 75,9 oranında artarak 2 bin 440'a yükseldi. 

Aynı dönemde kurulan şirket sayısı da dikkat çekici bir değişim gösterdi. Kurulan şirket sayısı, bir önceki aya göre yüzde 5,5 artarak 10 bin 808'e ulaştı. 

Kurulan şirketlerin sektörel dağılımı incelendiğinde, ticaret, inşaat ve imalat sektörlerinin öne çıktığı görüldü.

Mart ayında kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı bin.742 olarak kaydedildi. Bu şirketlerin büyük bir kısmı Türkiye, İran ve Rusya ortaklı olarak kuruldu.



Bu Haber 19.04.2025 - 20:37:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.