Lykia World Antalya Club Med ile anlaştı, hedef yüzde 50 ciro artışı

Lykia World Antalya Club Med ile anlaştı, hedef yüzde 50 ciro artışı
Lykia Group'un sahibi olan Silkar Turizm Lykia World Antalya'nın işletmesi için Club Med ile anlaştı. Lykia World Antalya Mart 2013'ten itibaren Club Med Belek adıyla hizmet verecek.


TurizmGüncel



Dünyanın en iyi resort markaları arasında yer alan, herşey dahil tatil köyü zinciri Club Med, Türkiye’deki yeni işbirliği için Silkar Turizm ile anlaştı. Anlaşmaya göre Club Med, LykiaWorld Antalya otelinin 10 yıllığına işletmecisi oldu. 10 yıllık işbirliğinin ardından karşılıklı mutabık kalınması durumunda ikinci bir 10 yıllık antlaşma için taraflar tekrar masaya oturacak. Lykia World Antalya, Mart 2013 itibariyle “Club Med Belek” olarak hizmet vermeye başlayacak.

TÜRKİYE FİYATINI ARTIK ARTIRMALI



Anlaşmanın ayrıntılarının paylaşıldığı basın toplantısında Silkar Turizm Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Burhan Silahtaroğlu Türkiye'nin turizmde yakaladığı başarıyı bir an önce fiyatlarına da yansıtması gerektiğini vurguladı ve şu sözleri söyledi:

"Silkar Turizm olarak Türkiye'de hep ilklere imza attık. 1984 yılında TUI ile ilk anlaştığımızda Türkiye'ye her salı tek bir kiralık uçak getiriyorlardı ve 110 kişilik uçak bir türlü dolmuyordu. Ancak 40 - 50 kişi geliyordu. Bu ünlü Teknik Direktör Jupp Derwall'in Galatasaray'a gelmesine kadar böyle devam etti. Bugün sadece Antalya Avrupa'nın en çok turist çeken 5'inci kenti konumunda. TUI İspanya'dan sonra en çok turisti Türkiye'ye taşıyor. Türkiye turizmde süratle yükseldi ancak bunu fiyatlarına yansıtamadı. Büyük tur operatörlerinin yöneticileri bugün Türkiye'yi en iyi fiyat/ performans ülkesi olarak değerlendiriyorlar. Bu, Türkiye en ucuz ülke demek aslında. Türkiye fiyatını yükseltmeli. Biz de bu yönde bir adım atarak Club Med ile anlaştık. Turist başına 600 dolar kabul edilir bir rakam değil."
  

ATİLLA SİLAHTAROĞULU: CİROMUZDA YÜZDE 50 ARTIŞ HEDEFLİYORUZ

Silkar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Attila Silahtaroğlu ise düzenlenen basın toplantısında, “Club Med yeni yatırımı için Türkiye’de bir arayışın içindeydi. 2,5 yıldan fazladır da bizimle görüşmelerini sürdürüyorlardı. Tecrübesi ve ‘Club Med’ markasının gücü sayesinde gerçekleştireceğimiz bu işbirliğinin, Silkar Turizm için faydalı olacağını düşündük. Bu artış doğal olarak ciromuza da yansıyacak. Bu işbirliği sadece Silkar Turizm’e değil bir turizm markası olarak Türkiye’ye de çok fayda sağlayacak. Türkiye’nin kaliteli ve ucuz algısını ortadan kaldırarak, kalitenin hak ettiği fiyattan satıldığı bir ülke algısını yaratmaya destek olacak. Bu da, Türkiye’yi lüks marka algısına taşıyarak, lüks tatil anlayışında akla ilk gelen ülkelerden olmasını sağlayacak” sözlerini söyledi.

Silahtaroğlu, "LykiaLinks, artık Avrupa çapında marka olmuş bir saha. Club Med’in de en çok önem verdiği konulardan bir tanesi bu. O yüzden Club Med’de LykiaLinks ismini korumaktan yana bir tutum sergileyecek ve alt markası olarak konumlandıracak. Silkar Turizm olarak bu anlaşmayla ciromuzu yüzde 50 artıracağımızı öngörüyoruz. Çok düşük fiyatlara turizm yapılan Avrupa pazarında bu anlaşmayla bir çıkış yakalamayı ve Türkiye'deki tesisiler için bu anlamda bir örnek olmayı hedefledik. Club Med Belek Club Med zincirinin en iyi işletmelerinden bir olacak. Anlaşma bir kazan kazan anlaşması. İlk görüşte aşk var ama sıkı pazarlık yaptık ve kızımızı kolay vermedik"  diye konuştu.
 
Atilla Silahtaroğlu Lykia Group olarak yakın gelecek projeksiyonlarını ise şöyle özetledi:

"Bundan sonraki ilk hedefimiz Belek'teki 1000 dönümlük bu projenin Antalya'da yeni bir alt destinasyon dönüşümü atılımı olarak devam etmesini sağlamak. Şu anda 1200 odalı bir tesis. Ancak bir bu kadar daha dokuyu bozmadan oda yapılabilir bir altyapıya sahibiz. Önümüzdeki süreçte Club Med ile ya da başka bir partnerle bu yeni odaları yapma konusuna eğilebiliriz. Bu yatırımı kendi başımıza da yapabiliriz."

SİLKAR TURİZM CLUB MED ÜRÜNLERİNİ SATACAK

Toplantıda konuşan Lykia Group CEO'su Hakan Eken ise anlaşmanın ayrıntılarını paylaştı:

"10 yıllık anlaşma süresince Club Med ciro ve kardan belli oranda pay alacak. LykiaLinks markası korunacak. Bunun dışında Silkar turizm satış ofislerinden dünyanın her yerindeki Club Medler için satış yapabilecekler. Tesisimiz Mart 2013'e kadar Lykia World Antalya adıyla hizmet vermeye devam edecek."



CALVET: BELEK İÇİN TÜRK TURİZMİNİ TEBRİK EDİYORUM

Toplantıda konuşan Club Med Avrupa ve Afrika Genel Müdürü Patrick Calvet ise şunları söyledi:

"Club Med olarak dünya çapında bir renovasyon süreci geçirdik. 60 tesisimizi kapattık, 50 yenilenen ve 20 yeni açılışını yaptığımız tesislerle tamamen lüks segmente döndük. Şu anda 5 kıtada 72  tesisimiz bulunuyor ve bunların tamamı en pahalı lokasyonlarda. 14 bin çalışanımızla 1,25  milyon müşteriye hizmet veriyoruz. Aldığımız bu yeni kararla iş hacmimiz yüzde 6,3 oranında arttı. Belek'teki yatırımımızla beraber bu kış Fransa'da yeni bir kayak tesisinin açılışını yaptık; Club Med Valmorel. Ayrıca Çin'deki ikinci tesisimizi de bu yaz itibarı ile açıyoruz; Club Med Gulin. Belek'i görünce gerçekten çok etkilendik. Bu konuda Türk turizmini tebrik etmek istiyorum."

FORTOUL: TARSUS YATIRIMINDAN VAZGEÇTİK, ANTALYA'YA ODAKLANACAĞIZ

Club Med Türkiye, Yunanistan, Umman, İsrail ve Mısır Genel Müdürü Jean Charles Fortoul ise şöyle konuştu:

"Türkiye Club Med müşterilerinin en yoğun tercih ettiği destinasyonlardan biri haline geldi. 2011 yılında Türkiye'ye 60 bin turist getirdik. Club Med Belek bizim için çok ama çok önemli bir tesis olacak. Çünkü 12 ay hizmet verecek. Bizim bundan sonraki amacımız hep 12 ay hizmet veren tesisler işletmek. Club Med'in bundan sonraki tüm çabası bu tesisin yüksek doluluk yakalayıp başarılı olmasıdır. Yaklaşık 2,5 yıl önce Adana - Mersin - Tarsus civarında yatırım arayışındaydık. Ancak bu arayışımız olumlu sonlanmadı. Artık böyle bir arayışımız yok. 




Bu Haber 12.03.2012 - 13:14:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.