Kürk Gayrimenkul 3,5 milyar TL yatırımla 5 yıldızlı otel yapacak

Kürk Gayrimenkul 3,5 milyar TL yatırımla 5 yıldızlı otel yapacak

Mersin’e 3,5 milyar TL yatırımla 5 yıldızlı resort otel ve kongre merkezi yapılacak.


Turizm Güncel

Kürk Gayrimenkul Yatırımları Turizm Tarım Tic. A.Ş., Mersin’in Erdemli İlçesi, Tırtar Mahallesi 1053 ada 4 parsel, 1053 ada 5 parsel ve 1053 ada 6 parseldeki toplamda 155 bin 607 metrekarelik alana 5 yıldızlı resort otel ve kongre merkezi yapacak.

Kürk Kumkuyu Resort & Kongre Merkezi ismiyle faaliyet göstermesi planlanan otelin yatırım bedeli ise 3 milyar 481 milyon TL olarak belirlendi.

Ana otel ve kongre merkezi binası 6 katlı olarak planlanırken ana bina haricinde 16 adet apart göl odası yapılacak.

Otelde 2 adet başkanlık süit odası, 12 adet aile süit odası, 67 adet süit oda, 8 bedensel engelli odası, 645 standart oda ve 16 adet apart göl odası olmak üzere toplamda 750 oda 1540 yatak kapasitesi bulunuyor.

Otel ana binası içerisinde toplam 3 adet bar (üst lobi bar, alt lobi bar, sports bar) ve 1 adet pastane ile 3 adet restoran bulunacak.  (suit misafirleri restoranı (executive lounge), alakart restoran ve ana restoran (kongre merkezi restoranı)).

Otel Ana bina dışında 4 adet bar (süs havuzu barı, yüzme havuzu barı, deniz suyu yüzme havuzu barı, sahil bar) ve 1 adet nargile kafe) ile 4 adet restoran (sahil bölgesi özel restoranlar) bulunacak.

Proje alanında toplam 9 bin 580 metrekarelik 7 adet havuz yapılacak olup bu havuzlardan yüzme  havuzları toplam alanı 5 bin 739 metrekare (ana yüzme havuzu, deniz suyu yüzme havuzu, göl odaları yüzme havuzu, su oyunları parkı, çocuk yüzme havuzu, çocuk su oyunları parkı) ve 4 adet süs havuzu yer alacak.

Ayrıca; güvenlik binası, nargile kafe bölgesi, lojman, trafo, bar bölgesi, mutfak, servis alanları, spor tesisleri binası gibi alanlar bulunacak.

Proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından ÇED süreci başlatıldı.

Kürk Gayrimenkul Yatırımları Turizm Tarım Tic. A.Ş’nin Mersin’de Yıldıztaşı Tail Köyü, Irak’ın başkenti Erbil’de Erbil International Hotel, Erbil Hilton Otel, Maysan şehrinde ise Kumrick Maysan Hotel’i bulunuyor.



Bu Haber 21.09.2024 - 11:17:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.