Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin Eylül ayı geleneksel buluşmasında konuşan Başkan Kaan Kavaloğlu, Haziran ve Eylül aylarını dolulukların altında geçirdiklerini fakat zor geçmesi beklenen sezonu hafif sıyrıklarla atlattıklarını ifade etti.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin (AKTOB) geleneksel Eylül ayı AKTOB yemeği Antalya-Belek’te yer alan Gloria Golf Resort’te gerçekleşti.
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Genel Müdür Yardımcısı Berna Gedik’in katıldığı yemekte turizm gündeminde yer alan konular değerlendirildi. Belek’te gerçekleşen toplantıya, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Serik Kaymakamı Dr. Cemal Şahin, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul, Akseki Belediye Başkanı İlkay Akça, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Ahmet Kendiri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, Kırgızistan Başkonsolosu Rustam Koshonov, KETOB Başkanı Dinçer Sarıkaya, Antalya Skal Başkanı Uğursal Uğur ve turizm sektör temsilcileri katılım sağladı.
AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, 2023 yılı verilerine göre Antalya’nın dünyada en fazla ziyaretçi alan şehirlerin arasında yer aldığının altını çizerek, “Bunu zaten hepimiz biliyoruz. Bu bizim için çok gurur verici bir şey. Bir resort destinasyonu olarak gösterilen Antalya’nın en fazla ziyaret edilen yerleri arasında Aspendos Antik Kenti, Perge Antik Kenti, Side, Phaselis, Yivli Minare yer alıyor. Antalya antik geçmişi olan kadim bir şehir. Antalya gibi geçmişi olan şehirler her ne kadar nüfusunun 10 katı kadar, milyonlarca hem yerli hem de yabancı turist ağırlayan resort destinasyonları olsalar da tarih ve kültürleri ile de öne çıkıyorlar. Bir ülkenin, destinasyonun, otelleri dışında ziyaret edilen yapıları olmalı. Bu yapılar artıkça o turistin ülke ile ilgili düşüncelerinin, algılarının nasıl olumlu bir şekilde değiştiğini ziyaret verileri ile görebiliyoruz. Bunun sektörümüz açısından önemi büyük. Turizmciler olarak hepimizin bu konu ile ilgili bilgisi ve ilgisi olmalı” şeklinde konuştu.
Antalya’ya gelen turist sayısı 13,5 milyonu geçtiğini açıklayan Kavaloğlu, “Yüzde 8,28’lik artış var geçen seneye göre. Çok zor geçecek bir sezonu hafif sıyrıklarla atlatıyoruz. Beklediğimiz dolulukların altında Haziran-Temmuz geçirdik. Ağustos görece daha iyi geçti. Verilere baktığımızda dikkatinizi çekmek istediğim bir nokta var. İlk beş ülkeden aldığımız pay yani işimizin yüzde 65’i ilk beş ülkeden. Yüzde 80’i ilk on ülkeden. Bu dağılımın daha homojen olması gerekiyor. Bu yüzden pazarlama stratejilerimizi geliştirmeliyiz” dedi.
TGA Genel Müdür Yardımcısı Berna Gedik, 2019 yılında kurulan TGA'nın tanıtım faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Gedik, konuşmasında turistik destinasyonlar için tanıtımın önemine değinerek “Yılsonu hedeflerimize ulaşmak için tanıtım çalışmalarımıza emin adımlarla ilerliyoruz. Turizmin oldukça kırılgan bir yapısını göz önünde bulundurursak hedeflere ulaşmak için yapılacak çok şey var. Türkiye olarak pazar çeşitliliğimizi artırmak zorundayız. Yeni ve farklı pazarlara ihtiyacımız var. Turizmi 12 aya ve 81 ile yaymak durumundayız. Bunu da markalaşarak yapabiliriz. Çünkü markalaştığınız zaman kıymetiniz ve değeriniz artıyor. Bu sayede geliri yüksek turistleri ağırlayabiliriz. Biz de bu stratejiyi hedef alarak 7 marka yarattık. Özel tanıtım filmleri ve basılı içerikler hazırlıyoruz. Türkiye’yi anlatan tanıtım filmlerimiz ise dünyaca ünlü yayın organları aracılığıyla dünyayla buluşturuyoruz. Destinasyonun yanı sıra içerik çeşitlendirmenin önemi büyük. Biz yaptığımız araştırmalarla diğer dünya ülkelerinin Türkiye’yi nasıl algıladığını öğreniyor ve bu algıya özel içerikler üretiyoruz” dedi.
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri