Kavaloğlu: Avrupa pazarı yeniden canlandı, doluluklar yüzde 90’ın üzerinde

Kavaloğlu: Avrupa pazarı yeniden canlandı, doluluklar yüzde 90’ın üzerinde

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, EURO 2024’ün bitmesiyle durgunluk yaşanan Avrupa pazarının yeniden canlandığını ve Antalya’da otel doluluklarının yüzde 90’ın üzerine çıktığını söyledi.


Hareketli geçen Kurban Bayramı tatili sonrası EURO 2024’ün de etkisiyle Avrupa pazarında duraklama dönemi yaşadıklarını söyleyen Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, özellikle şampiyonaya ev sahipliği yapan Almanya’dan Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısında durgunluk yaşandığını ifade etti.

Avrupa pazarının yeniden canlandığını belirten Kavaloğlu, şampiyona sonrası Antalya otellerindeki dolulukların temmuzun ikinci haftası itibariyle yüzde 90’ın üzerine çıktığını söyledi.

Kavaloğlu, ayrıca Avrupa’nın üçüncü büyük tur operatörü FTI’nın iflasının etkilerini en az hasarla atlattıklarını da söyledi. Kavaloğlu, “Rezervasyonu olan turistlerin başka operatörlerle görüşülerek Türkiye’ye gelmelerini sağladık. Tatillerini tamamlayan konuklar sorunsuz şekilde ülkelerine döndü” dedi.

Gurbetçilerin Türkiye’ye gelerek tatil yapmasının turizme pozitif yansıdığını belirten Kavaloğlu, Haziran ayına kadar 600 bine yakın Avrupalı Türk Antalya’yı tercih ettiği bilgisini verdi. Bu rakamın artarak devam edeceğini ifade eden Kavaloğlu, bu yıl Antalya’ya 1 milyon gurbetçinin gelmesini beklediklerini söyledi.



Bu Haber 24.07.2024 - 16:54:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Sultanahmet bölgesinde elektirik sorunu devam ediyor.

    Ramazan Söylemez 25.07.2024 - 12:19

    10 gündür Sultanahmette elektirik sorunu devam ediyor. Turizmi bu sartlar altında nasıl yapalım. @Bedas hizmet veremiyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.