Kars’ta Atatürk’ün kaldığı konak otel oldu

Kars’ta Atatürk’ün kaldığı konak otel oldu

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kars’ta kaldığı ve otel olarak yeniden inşa edilen konak, Otel 1924 ismiyle misafirlerini ağırlamaya başladı.


Mustafa Kemal Atatürk’ün, 1924 yılında Kars’a gelerek kaldığı konak otel oldu.

Otel 1924 ismiyle kapılarını açan otelde 30 oda ve 70 yatak kapasitesi bulunuyor. Otelde ayrıca 180 kişilik Dağıstan isimli çok amaçlı salon,  20 kişilik Badval Mahzen, 110 kişilik Gravyer Bistro ve Garmon Restoran hizmet verecek.

Mustafa Kemal Atatürk, 1924 yılndaki Kars ziyaretinde konakladığı ve önemli görüşmeler gerçekleştirdiği konağı, Kars’tan ayrılırken Türk Ocağı’na tahsis etti. 10 yıl boyunca faaliyet gösteren  Türk Ocağı, 1931’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kurultay Kararı ile Türk Ocaklarının Halk Evlerine dönüştürülmesi sonucu, 1933 yılında Kars Halk Evi olarak hizmet vermeye devam etti. Ancak, 1952 yılında Demokrat Parti döneminde yapı yıkılarak yerine bir Tekel deposu inşa edildi.

Esenyurt’un kurucu belediye başkanı Dr. Gürbüz Çapan, Türk Ocağı binasının anısını yaşatmak ve Kars’ın tarihî ve kültürel mirasına katkı sunmak amacıyla binayı yeniden inşa ettirdi. Yapımı 2 sene süren otel, Kars’ın tarihi ve mimari dokusuna uygun şekilde, Ani Antik Kenti’nde kullanılan tüf taşından ve Rus dönemi mimarisine sadık kalınarak inşa edildi.



Bu Haber 07.10.2024 - 13:40:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.