Kapadokya'da akıl almaz turizm dolandırıcılığı 

Kapadokya'da akıl almaz turizm dolandırıcılığı 
Kapadokya'da bazı seyahat acentelerinin nasıl maliyetinin altında tur sattığı belli oldu. Turistlerin olmayan müzelere ve ören yerlerine götürüldüğü ifade ediliyor.

Turizm Güncel

Kapadokya'da maliyetinin bile altında tur satan acentelerin nasıl para kazandığı ortaya çıktı. Bölge rehberlerinin Turizm Güncel'e verdiği bilgiye göre bazı acenteler, misafirlere gerçekte var olmayan 'müze' ve 'ören yerlerini' gezdiriyor. Müze ve ören yerine para ödemeyen acente, bu şekilde maliyetini aşağıya çekmiş oluyor.

Uzaktan Göreme, Yeraltı Şeri yerine limon depoları

Edinilen bilgiye göre bazı acenteler yabancı misafirleri Ihlara yerine Ihlara'ya yakın bir yere, Göreme diye Göreme'yi uzaktan gören bir noktaya götürüyor ve anlatımı buradan yapıyor. Acentelerin turistleri 'Yeraltı Şehri' diye limon depolarına götürdükleri veya Çardak'ta köy evi gezdirdikleri ifade ediliyor. 

Turistler bölgeyi bilmediği için genellikle turlara itiraz etmediği, edenlere de "Orası şu anda tadilatta" denilerek başka yerlerin gezdirildiği belirtiliyor.

Türkiye'nin imanjına da zarar

Kapadokya'nın güzelliklerini görmek için binlerce kilometre yol gelen insanların hiçbir şeyden habersizce, gerçek Kapadokya'yı göremeden evine döndüğünü belirten bir rehber "Gelen misafire 'senin bütçen bu ve bu bütçeyle ancak şuraları gezdirebiliriz' dense ve turist de bunu kabul etse anlarım. Ancak burada açık bir dolandırıcılık ve turisti kandırma söz konusu. Bölgede işini layıkıyla yapmaya çalışan acenteler ve rehberler yıllardır bunlarla mücadele ediyor ama başarılı olmuyor. Bu, Türkiye'nin imajına da çok büyük zarar veriyor." değerlendirmesini yaptı.

Gelir kaybına da neden oluyor

Yapılan dolandırıcılığın sadece turistleri mağdur edip Türkiye'nin imajına zarar vermekle kalmadığını, aynı zamanda ülkenin gelir kaybı yaşamasına da neden olduğunu belirten acente ve rehberler, bu şekilde iş yapan acentelerin tespit edilerek gerekli yaptırımların uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

Kapadokya Sahte Yeraltı Şehri


Bu Haber 04.10.2024 - 16:28:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.