Kaan Kavaloğlu: Antalya'da turist gecelemeleri düştü 

Kaan Kavaloğlu: Antalya'da turist gecelemeleri düştü 
AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, turist sayısındaki artışa rağmen Antalya'da gecelemelerin bir güne yakın düştüğünü açıkladı.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, sektörün gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ocak ayının başından eylül ayının ilk haftasına kadar geçen sürede Antalya'ya 12 milyon turist geldiğini açıklayan Kavaloğlu, kente gelen ziyaretçi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre 700-800 bin artmasına rağmen, geceleme sayısının bir güne yakın düştüğünü bildirdi. Kavaloğlu, bunu durumun da otel doluluklarını olumsuz etkilediğini kaydetti. 
 
Antalya'ya en çok turist gönderen 4 ülkenin sırasıyla Rusya, Almanya, Birleşik Krallık ve Polonya olduğunu hatırlatan AKTOB Başkanı, Türkiye uzmanı FTI'ın iflasına  ile Avrupa Şampiyonası ve Paris Olimpiyatlarına rağmen 2024 sezonunu iyi değerlendirdiklerini anlattı.

Okul tatilleri dolayısıyla ekim ayında özellikle Almanya, Hollanda ve Belçika'dan yoğun bir turist gelişi beklediklerini açıklayan Kaan Kavaloğlu, eylül ayının da çok yoğun geçeceğini, kente günde ortalama 75 bin turistin giriş yapacağını söyledi. Kavaloğlu, bu ekim ayının 2019 dahil, en iyi ekim ayı olacağını da sözlerine ekledi.


Bu Haber 09.09.2024 - 07:51:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kenan 10.09.2024 - 05:01

    Çözüm üretmek yerine hala expo alanı çöp lojmanlara çevirmeyi planlayıp işletme karlılıklarını bu yolla arttırmayı hedefleyenler mi var

  • Yunanistana gitmeyin eeeeeeyyy ahaaalii

    Turizmci 10.09.2024 - 06:07

    Oyle degilmi bassskaaan.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.